Evergem is sterrengemeente

Johan Van Bever
18 februari 2023 - 10:44
Evergem is sterrengemeente

Enkele weken geleden kreeg Evergem het label van pleegzorggemeente. Nu is de gemeente ook sterrengemeente. De medewerkers van Huis van Jef gaan een samenwerking aan met Zorgnetwerk Sterrenkinderen. Het doel: kennis uitwisselen, sensibiliseren en ouders die een kind verloren op een juiste manier ondersteunen.

Die ondersteuning start vaak al in het ziekenhuis. Maar ook thuis is er nog nood aan ondersteuning. Ouders zitten vaak met heel wat vragen. Dankzij de samenwerking hebben de medewerkers van Huis van Jef de expertise in huis om op die vragen te antwoorden. Ze kunnen hen ook gemakkelijker naar de juiste organisaties of hulpverleners doorverwijzen.

Gemeente Evergem werkte al samen met de initiatiefnemers achter Wereldlichtjesdag en ondersteunt  ook de acties van het Berrefonds. Op de begraafplaats Engelenhof in Ertvelde is er sinds 2021 een sterrenweide. Binnenkort kan je daar een persoonlijke boodschap in een lintjesboom hangen.

Zorgnetwerk Sterrenkinderen krijgt van de gemeente een financiële bijdrage van 1.000 euro. De organisatie gebruikt dit geld voor communicatie, permanentie, een online chattool en het onderhoud van het hulpverlenersplatform.

Laatst gespeeld op Accent

22:59
cover of Mixed by DJ Steven-D with AirPlay Guest Mix

Mixed by DJ Steven-D

AirPlay Guest Mix
21:59
cover of Mixed by DJ Semmer with AirPlay Guest Mix

Mixed by DJ Semmer

AirPlay Guest Mix
21:56
cover of Kaysin & Niko The Kid ft.Tristan Henry with What You Need

Kaysin & Niko The Kid ft.Tristan Henry

What You Need
21:52
cover of KEVIN DE VRIES with Metro

KEVIN DE VRIES

Metro
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.