Evergem is sterrengemeente

Johan Van Bever
18 februari 2023 - 10:44
Evergem is sterrengemeente

Enkele weken geleden kreeg Evergem het label van pleegzorggemeente. Nu is de gemeente ook sterrengemeente. De medewerkers van Huis van Jef gaan een samenwerking aan met Zorgnetwerk Sterrenkinderen. Het doel: kennis uitwisselen, sensibiliseren en ouders die een kind verloren op een juiste manier ondersteunen.

Die ondersteuning start vaak al in het ziekenhuis. Maar ook thuis is er nog nood aan ondersteuning. Ouders zitten vaak met heel wat vragen. Dankzij de samenwerking hebben de medewerkers van Huis van Jef de expertise in huis om op die vragen te antwoorden. Ze kunnen hen ook gemakkelijker naar de juiste organisaties of hulpverleners doorverwijzen.

Gemeente Evergem werkte al samen met de initiatiefnemers achter Wereldlichtjesdag en ondersteunt  ook de acties van het Berrefonds. Op de begraafplaats Engelenhof in Ertvelde is er sinds 2021 een sterrenweide. Binnenkort kan je daar een persoonlijke boodschap in een lintjesboom hangen.

Zorgnetwerk Sterrenkinderen krijgt van de gemeente een financiële bijdrage van 1.000 euro. De organisatie gebruikt dit geld voor communicatie, permanentie, een online chattool en het onderhoud van het hulpverlenersplatform.

Laatst gespeeld op Accent

21:01
cover of MIXSESSIONS with DJ JURGEN with WEEKEND STARTER

MIXSESSIONS with DJ JURGEN

WEEKEND STARTER
20:58
cover of JAMES HURR FT. IKA CROSSFIELD with Sun is Shining

JAMES HURR FT. IKA CROSSFIELD

Sun is Shining
20:54
cover of MACKENZIE, JESSY with All I Need

MACKENZIE, JESSY

All I Need
20:50
cover of MARCO BAILEY with Sniff

MARCO BAILEY

Sniff
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.