Fietsdelen op Mariagaard

Johan Van Bever
27 juni 2022 - 0:31
Fietsdelen op Mariagaard

Mariagaard kocht afgelopen week 25 nieuwe fietsen aan. 1 september start de school namelijk een proefproject om een eigen fietsdeelsysteem op te zetten. Dit kadert in een nieuwe visie van de school om zowel de interne mobiliteit als de manieren van verplaatsen bij klasuitstappen anders aan te pakken.

De school grijpt de aanpassingswerken aan de Zuidlaan aan om te investeren in duurzame en goedkopere alternatieven voor het busvervoer. De komende maanden worden de fietspaden langs de Zuidlaan immers verbreed tot 1,75 meter, wat een verplaatsing in groep richting het centrum van Wetteren voortaan vlotter mogelijk maakt.

“Momenteel worden alle verplaatsingen vanuit Mariagaard gedaan met een gehuurde bus. Dit is een zware belasting op de schoolfactuur. De stijgende brandstofprijzen verzwaren dit nog”, zegt algemeen directeur Marinka Marinus. “Bovendien willen we als school het goede voorbeeld geven. Kleine verplaatsingen doen we voortaan met de fiets. Duurzaamheid en milieuzorg dragen we hoog in het vaandel.”

Volgend schooljaar zullen zowel groepen uit het internaat als leerlingen van de school de fietsen gebruiken om zich naar Wetteren of Oosterzele te verplaatsen. Als dit project positief wordt geëvalueerd dan worden nog extra fietsen aangekocht.

Voor het onderhoud van de fietsen kan de school voortaan rekenen op de leerlingen van de nieuwe richting Beweging en Sport in de arbeidsfinaliteit. Deze leerlingen leren naast het begeleiden van groepen ook hoe sportmateriaal moet onderhouden worden. Dankzij deze aankoop kunnen ze zich nu ook bekwamen in het onderhouden en herstellen van fietsen.

Laatst gespeeld op Accent

02:05
cover of OUTHERE BROTHERS with Don

OUTHERE BROTHERS

Don't Stop (Wiggle Wiggle)
02:03
cover of JONAS BLUE with Weekends (anton Powers Mix)

JONAS BLUE

Weekends (anton Powers Mix)
02:00
cover of ALICIA CRETI with Going Down

ALICIA CRETI

Going Down
01:57
cover of K-LIBER & DR.RUDE & DJ JANTJE with Kater

K-LIBER & DR.RUDE & DJ JANTJE

Kater
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.