Fietsnetwerk weer eigentijds gemaakt

3 juni 2021 - 11:01 | auteur: Johan Van Bever

Het Oost-Vlaamse fietsknooppuntennetwerk telt meer dan 3.500 kilometer bewegwijzerde fietspaden, 940 knooppunten en bijna 17.000 bordjes. Om de kwaliteit ervan te bewaken, kreeg het complete netwerk een grondige update. Het resultaat is een fietsbox met zes nieuwe netwerkkaarten voor de regio’s Meetjesland, Waasland, Vlaamse Ardennen, Scheldeland, Leiestreek en Gent.

“Fietsnetwerkkaarten moeten regelmatig herwerkt worden”, zegt gedeputeerde-voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen Leentje Grillaert. “Daar is geen ontsnappen aan, want ook het wegennet verandert voortdurend. Alle veranderingen die het comfort en de veiligheid van fietsers ten goede komen, worden verzameld, ter plaatse gecontroleerd en aan onze netwerken toegevoegd, indien ze effectief een meerwaarde betekenen voor fietsers.”

Op de nieuwe netwerkkaarten krijgen fietsers ook inspiratie mee, met tips voor startpunten, toplocaties in de regio’s, adressen van toeristische infokantoren, en ook een suggestieroute die het karakter van de regio weet te vangen. De nieuwe kaarten kosten 6 euro – met uitzondering van de Leiestreek netwerkkaart die 9 euro kost – en kan online besteld worden via www.routen.be/webshop. Wie de zes kaarten meteen gebundeld in een Fietsbox aankoopt, betaalt 29,95 euro.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ED SHEERAN

Sing
00:22

K3

Mango Mango
00:18

THE WEEKND

Save Your Tears
00:16

R3HAB

My Pony
00:12

ALL-4-ONE

I Swear
Bekijk meer platen