Fietsnetwerk weer eigentijds gemaakt

Johan Van Bever
3 juni 2021 - 11:01
Fietsnetwerk weer eigentijds gemaakt

Het Oost-Vlaamse fietsknooppuntennetwerk telt meer dan 3.500 kilometer bewegwijzerde fietspaden, 940 knooppunten en bijna 17.000 bordjes. Om de kwaliteit ervan te bewaken, kreeg het complete netwerk een grondige update. Het resultaat is een fietsbox met zes nieuwe netwerkkaarten voor de regio’s Meetjesland, Waasland, Vlaamse Ardennen, Scheldeland, Leiestreek en Gent.

“Fietsnetwerkkaarten moeten regelmatig herwerkt worden”, zegt gedeputeerde-voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen Leentje Grillaert. “Daar is geen ontsnappen aan, want ook het wegennet verandert voortdurend. Alle veranderingen die het comfort en de veiligheid van fietsers ten goede komen, worden verzameld, ter plaatse gecontroleerd en aan onze netwerken toegevoegd, indien ze effectief een meerwaarde betekenen voor fietsers.”

Op de nieuwe netwerkkaarten krijgen fietsers ook inspiratie mee, met tips voor startpunten, toplocaties in de regio’s, adressen van toeristische infokantoren, en ook een suggestieroute die het karakter van de regio weet te vangen. De nieuwe kaarten kosten 6 euro – met uitzondering van de Leiestreek netwerkkaart die 9 euro kost – en kan online besteld worden via www.routen.be/webshop. Wie de zes kaarten meteen gebundeld in een Fietsbox aankoopt, betaalt 29,95 euro.

Laatst gespeeld op Accent

02:10
cover of MAJOR LAZER, JUSTIN BIEBER & MØ with Cold Water

MAJOR LAZER, JUSTIN BIEBER & MØ

Cold Water
02:07
cover of ALOK FT. BEBE REXHA with Deep In Your Love

ALOK FT. BEBE REXHA

Deep In Your Love
02:04
cover of TIËSTO, JONAS BLUE, RITA ORA with Ritual

TIËSTO, JONAS BLUE, RITA ORA

Ritual
02:01
cover of SNELLE & MISS MONTREAL with September

SNELLE & MISS MONTREAL

September
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.