Luister Live

Fietspad langs de Motorstraat

17 april 2021 - 10:25

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 19 april met de aanleg van een nieuw dubbelrichtingsfietspad langs de Motorstraat in Gent.

Voor de veiligheid en het comfort komt er een breed, vrijliggend fietspad met twee oversteekplaatsen.  Dankzij deze verbinding zullen de fietsers langs de Motorstraat en Hogeweg niet langer het vrachtverkeer van en naar de Gentse haven moeten dwarsen.

De werken zullen anderhalve maand duren. Aansluitend op dit werk zal Infrabel de aansluiting tussen de Hogeweg en de Motorstraat heraanleggen en hierbij de fietsverbindingen verder afwerken.  

Het deel van de Motorstraat nabij de op- en afrit van de Vliegtuiglaan is op dit moment voor veel fietsers een onveilige schakel in het Gentse fietsnetwerk. Nu zijn er twee smalle fietspaden aan beide zijden van de weg die dicht bij de weg liggen en niet erg comfortabel zijn. Bovendien moeten fietsers die nu vanuit Oostakker richting de Hogeweg rijden zonder beveiliging de drukke afslag naar de Vliegtuiglaan oversteken. AWV wil met de aanleg van het nieuwe afgescheiden dubbelrichtingsfietspad deze situatie verhelpen en de verkeersveiligheid en het fietscomfort verhogen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Wendy & Lisa

Are You My Baby
10:54

Simple Minds

Promised you a miracle
10:50

City To City

The Road Ahead (Miles Of The Unknown)
10:47

Daryl Hall & John Oates

I can't go for that
10:41

Metejoor

Rendez-vous