Fietstaxi’s blijven rijden

Johan Van Bever
2 maart 2023 - 23:20
Fietstaxi’s blijven rijden

Na een geslaagde proefperiode met 3.920 ritten heeft de Stad Gent beslist om fietstaxidienst TriVelo langdurig verder te zetten. Minder mobiele mensen maken druk gebruik van de riksja’s, en ook de vrijwilligers achter het stuur zijn positief.

TriVelo ontstond als een burgerproject in de zomer van 2021. Het concept? Vrijwilligers, onder wie heel wat nieuwe Gentenaars, vervoeren mensen die minder goed te been zijn met triofietsen. Dat gaat van ritjes naar de winkel, kapper of dokter tot plezierritjes door Gent.

Sinds 2022 rijden de fietstaxi’s uit onder de vleugels van De Fietsambassade. De vloot bestaat nu uit zes riksja’s en één rolstoelfiets. In totaal gingen de vrijwilligers al 3.920 keer op pad, meestal voor korte verplaatsingen. De gemiddelde afstand is 1,9 km, één ritje kost 2,5 euro.

De doelstellingen van het project blijven dezelfde: meer mogelijkheden creëren voor minder mobiele Gentenaars, nieuwe Gentenaars helpen bij hun integratie en eenzaamheid bij ouderen tegengaan. TriVelo is een aangename vervoersoplossing voor mensen die anders een verplaatsing zeer moeilijk of niet zouden maken. De chauffeurs nemen bovendien ruim de tijd voor sociaal contact. 

Een rit boeken kan zowel overdag, ’s avonds als in het weekend. TriVelo is actief in het hele gebied binnen de R4. Reserveren kan via 09 266 77 00 of trivelo.defietsambassade@stad.gent, minstens twee dagen op voorhand. Een rit kost 2,5 euro, heen en terug 5 euro. Voor meer dan 5 kilometer betaal je 1 euro per kilometer extra. Een plezierritje van één uur kost 5 euro.

www.franktoussaint.be,Sociale InnovatieFabriek,TriVelo,Saar Fivez (donker haar) en Liesbet Colson

Laatst gespeeld op Accent

06:59
cover of RACHEL CHINOURIRI with Never Need Me

RACHEL CHINOURIRI

Never Need Me
06:55
cover of KATY PERRY with Walking On Air

KATY PERRY

Walking On Air
06:50
cover of ZUCCHERO, PAUL YOUNG with Senza Una Donna (Without A Woman)

ZUCCHERO, PAUL YOUNG

Senza Una Donna (Without A Woman)
06:46
cover of GOLDBAND with You & Me

GOLDBAND

You & Me
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.