Film Fest Gent opent vandaag met Girl: “We zagen hem in Cannes en wisten meteen dat we daarmee wilden starten”

9 oktober 2018 - 14:33 | auteur: Fabian Tack

Vanaf vandaag wrijven cinefielen zich in de handen want ze kunnen maar liefst tien dagen lang genieten van meer dan 100 films op Film Fest Gent. Wij blikten vooruit met artistiek directeur Patrick Duynslaegher.  “Ook avontuurlijke festivalbezoekers zullen aan hun trekken komen.” 

Vandaag opent het filmfestival met Girl, de gelauwerde film van Lukas Dhont. “We zagen hem in Cannes en wisten meteen dat deze het festival ging openen. Ondertussen heeft Girl al een zegetocht met veel prijzen achter de rug maar we waren al zeker van onze opener nog voor er prijzen uitgedeeld werden.”

Beautiful Boy

Afsluiten doet het festival met de nieuwe film van Felix Van Groeningen, Beautiful Boy. “Het is zijn eerste internationale en Amerikaanse film. Felix heeft het aangekund om een Amerikaanse film te maken, wat weinigen gegeven  is, en het is dan ook nog eens een zeer persoonlijke film geworden.”

Woelig verleden

Film Fest Gent kiest ook elk jaar een thema en dit jaar viel de keuze op Hongarije. “We zetten elk jaar een land in de kijker. Hongarije is een zeer interessant filmland met een goede productie van mooie films maar het is wel vrij onbekend in België.  Bovendien is Hongaarse cinema extreem historisch bepaald in vergelijking met andere landen. Hun woelige verleden weerspiegelt zich tot op vandaag in hun cinema.”

Als mensen iets willen ontdekken dan raadt Duynslaegher de global cinema section aan. “Die films hebben geen distributeur in België en vaak is het dus de enige kans om ze te zien, het is voor de meer avontuurlijke festivalbezoeker.” Bovendien mogen ook de competitiefilms niet uit het oog verloren worden. “Deze zij met heel veel zorg gekozen en zijn de beste vertegenwoordigers van wat cinema over de hele wereld te bieden heeft.”

Film Fest Gent begint vandaag en loopt tot 19 oktober.

Herbeluister hier het interview:

Meer info en tickets via de website

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

REGI, JAKE REESE & OT

Kom Wat Dichterbij
23:13

TOPIC & A7S

Kernkraft 400 (A Better Day)
23:10

DESTINY'S CHILD

Independent Women
23:07

GRACE

No Fool
23:04

JAMES HYPE, MIGGY DELA ROSA

Ferrari
Bekijk meer platen