Film Fest Gent opent vandaag met Girl: “We zagen hem in Cannes en wisten meteen dat we daarmee wilden starten”

Fabian Tack
9 oktober 2018 - 14:33
Film Fest Gent opent vandaag met Girl: “We zagen hem in Cannes en wisten meteen dat we daarmee wilden starten”

Vanaf vandaag wrijven cinefielen zich in de handen want ze kunnen maar liefst tien dagen lang genieten van meer dan 100 films op Film Fest Gent. Wij blikten vooruit met artistiek directeur Patrick Duynslaegher.  “Ook avontuurlijke festivalbezoekers zullen aan hun trekken komen.” 

Vandaag opent het filmfestival met Girl, de gelauwerde film van Lukas Dhont. “We zagen hem in Cannes en wisten meteen dat deze het festival ging openen. Ondertussen heeft Girl al een zegetocht met veel prijzen achter de rug maar we waren al zeker van onze opener nog voor er prijzen uitgedeeld werden.”

Beautiful Boy

Afsluiten doet het festival met de nieuwe film van Felix Van Groeningen, Beautiful Boy. “Het is zijn eerste internationale en Amerikaanse film. Felix heeft het aangekund om een Amerikaanse film te maken, wat weinigen gegeven  is, en het is dan ook nog eens een zeer persoonlijke film geworden.”

Woelig verleden

Film Fest Gent kiest ook elk jaar een thema en dit jaar viel de keuze op Hongarije. “We zetten elk jaar een land in de kijker. Hongarije is een zeer interessant filmland met een goede productie van mooie films maar het is wel vrij onbekend in België.  Bovendien is Hongaarse cinema extreem historisch bepaald in vergelijking met andere landen. Hun woelige verleden weerspiegelt zich tot op vandaag in hun cinema.”

Als mensen iets willen ontdekken dan raadt Duynslaegher de global cinema section aan. “Die films hebben geen distributeur in België en vaak is het dus de enige kans om ze te zien, het is voor de meer avontuurlijke festivalbezoeker.” Bovendien mogen ook de competitiefilms niet uit het oog verloren worden. “Deze zij met heel veel zorg gekozen en zijn de beste vertegenwoordigers van wat cinema over de hele wereld te bieden heeft.”

Film Fest Gent begint vandaag en loopt tot 19 oktober.

Herbeluister hier het interview:

Meer info en tickets via de website

Laatst gespeeld op Accent

17:28
cover of MOTIV 8 with Rockin

MOTIV 8

Rockin' for Myself (Radio Edit)
17:25
cover of MARK AMBOR with Belong Together

MARK AMBOR

Belong Together
17:22
cover of B.B. JEROME & THE BANG GANG with Shock Rock

B.B. JEROME & THE BANG GANG

Shock Rock
17:17
cover of LEKI with Breakin

LEKI

Breakin' Out
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.