Finale B-Jazz tijdens Jazz in ’t Park

Johan Van Bever
1 maart 2023 - 12:04
Finale B-Jazz tijdens Jazz in ’t Park

De 30ste editie van Jazz in ’t Park, van donderdag 7 tot en met zondag 10 september 2023 in het Gentse Voorhavenpark, ontvangt dit jaar de finale van de internationale jazzwedstrijd B-Jazz. Belgische én internationale bands strijden er om een felbegeerde eerste plek.

B-Jazz International Contest, kortweg B-Jazz, is een internationale wedstrijd voor jonge, talentvolle jazzmuzikanten georganiseerd door vzw Muziekmozaïek. De twee Belgische voorrondes van die wedstrijd vinden dit jaar plaats in CC Het Spoor in Harelbeke en tijdens Leuven Jazz. De finale van de 43ste editie wordt georganiseerd tijdens Jazz in ’t Park in Gent.

In het Voorhavenpark zullen de twee Belgische winnaars van de voorrondes samen met vier internationale acts om de eerste plaats strijden. De winnaar gaat lopen met de Grote Prijs Albert Michiels, vernoemd naar de oprichter van de wedstrijd, en krijgt speelkansen op internationale podia. Muziekmozaïek en de Stad Gent willen zo jong jazztalent een duwtje in de rug geven.

Iedereen is welkom om de finale live te komen volgen, verspreid over de drie eerste festivaldagen. Jazz in ’t Park, een organisatie van de Stad Gent, is immers gratis te bezoeken. Het festival viert dit jaar zijn 30ste verjaardag. Het volledige feestprogramma voor het ivoren jubileum wordt later bekendgemaakt.

Laatst gespeeld op Accent

17:50
cover of JANET JACKSON with Nasty

JANET JACKSON

Nasty
17:47
cover of WESTEND with Maracuya

WESTEND

Maracuya
17:43
cover of DIZZEE RASCAL, ARMAND VAN HELDEN with Bonkers

DIZZEE RASCAL, ARMAND VAN HELDEN

Bonkers
17:40
cover of D.O.D with So Much In Love

D.O.D

So Much In Love
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.