Finale B-Jazz tijdens Jazz in ’t Park

Johan Van Bever
1 maart 2023 - 12:04
Finale B-Jazz tijdens Jazz in ’t Park

De 30ste editie van Jazz in ’t Park, van donderdag 7 tot en met zondag 10 september 2023 in het Gentse Voorhavenpark, ontvangt dit jaar de finale van de internationale jazzwedstrijd B-Jazz. Belgische én internationale bands strijden er om een felbegeerde eerste plek.

B-Jazz International Contest, kortweg B-Jazz, is een internationale wedstrijd voor jonge, talentvolle jazzmuzikanten georganiseerd door vzw Muziekmozaïek. De twee Belgische voorrondes van die wedstrijd vinden dit jaar plaats in CC Het Spoor in Harelbeke en tijdens Leuven Jazz. De finale van de 43ste editie wordt georganiseerd tijdens Jazz in ’t Park in Gent.

In het Voorhavenpark zullen de twee Belgische winnaars van de voorrondes samen met vier internationale acts om de eerste plaats strijden. De winnaar gaat lopen met de Grote Prijs Albert Michiels, vernoemd naar de oprichter van de wedstrijd, en krijgt speelkansen op internationale podia. Muziekmozaïek en de Stad Gent willen zo jong jazztalent een duwtje in de rug geven.

Iedereen is welkom om de finale live te komen volgen, verspreid over de drie eerste festivaldagen. Jazz in ’t Park, een organisatie van de Stad Gent, is immers gratis te bezoeken. Het festival viert dit jaar zijn 30ste verjaardag. Het volledige feestprogramma voor het ivoren jubileum wordt later bekendgemaakt.

Laatst gespeeld op Accent

22:02
cover of SILVIO ECOMO with No-Dip

SILVIO ECOMO

No-Dip
22:01
cover of SECTOR 7 with Blade Runner End Tittle

SECTOR 7

Blade Runner End Tittle
21:01
cover of MIXSESSIONS with DJ JURGEN with WEEKEND STARTER

MIXSESSIONS with DJ JURGEN

WEEKEND STARTER
20:58
cover of JAMES HURR FT. IKA CROSSFIELD with Sun is Shining

JAMES HURR FT. IKA CROSSFIELD

Sun is Shining
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.