Fusie Nazareth – De Pinte : bevolking wordt bevraagd

Johan Van Bever
1 april 2023 - 10:56
Fusie Nazareth – De Pinte : bevolking wordt bevraagd

Eind 2022 kondigden de lokale besturen van Nazareth en De Pinte aan dat ze samen met experten, inwoners, personeel en lokale raadsleden gingen onderzoeken welke voor- en nadelen een eventuele fusie met zich kan meebrengen. De eerste fase van dit onderzoek, de opmaak van een beschrijvende feitelijke profielfoto, is inmiddels afgerond. In april volgt de volgende fase: gedurende een volledige maand kan elke inwoner reageren op de tekst en een mening geven over het al dan niet fuseren van beide gemeenten. 

De profielfoto is een neutrale beschrijving van de werking en dienstverlening van beide gemeenten. In het rapport lees je op welke vlakken De Pinte en Nazareth gelijkaardig werken en op welke vlakken ze van elkaar verschillen. De profielfoto spreekt zich niet uit voor of tegen een fusie. Die oefening maken beide besturen na de input van raadsleden, personeelsleden en inwoners.

Gedurende de hele maand april wordt elke inwoner geïnformeerd over de profielfoto en uitgenodigd om een antwoord te geven op deze vragen:

De profielfoto is online gepubliceerd op de websites www.nazareth.be/samen en www.depinte.be/samen. Op beide webpagina’s kan je bovenstaande vragen beantwoorden.

In de bibliotheken van De Pinte en Nazareth zijn er infostanden. Daar kan iedereen de profielschets op papier lezen. Er wordt ook een informatiefolder verdeeld in alle bussen van Nazareth en De Pinte. Wie op papier wenst te reageren, kan de antwoorden voor 1 mei bezorgen in een brievenbus of ideeënbox:

Beide gemeenten organiseren tot slot ook vier publieke debatavonden voor inwoners die in kleinere groepjes het debat wensen aan te gaan. Vooraf inschrijven is daarvoor niet verplicht, maar wel aanbevolen voor een vlotte organisatie. Inwoners kunnen daarvoor een e-mail sturen naar participatie@nazareth.be of communicatie@depinte.be of hun naam doorgeven aan het onthaal van het gemeentehuis.

Alle reacties worden verwacht vóór 1 mei 2023. Op basis van de verzamelde informatie zullen de gemeenteraden van beide gemeenten een beslissing nemen om al dan niet te fuseren. Deze beslissing wordt uiterlijk in juni 2023 verwacht.

Laatst gespeeld op Accent

22:00
cover of Mixed by Mr. Rewind with Club System "The Radioshow

Mixed by Mr. Rewind

Club System "The Radioshow
20:59
cover of MIXSESSIONS with DJ JURGEN with WEEKEND STARTER

MIXSESSIONS with DJ JURGEN

WEEKEND STARTER
20:52
cover of ABSOLOM with Baby Boomers

ABSOLOM

Baby Boomers
20:50
cover of CRAMP with Unity

CRAMP

Unity
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.