G-ploeg Massemen voor mensen met een beperking: “Help ons naar toernooien in Nederland via crowdfunding”

Fabian Tack
10 april 2018 - 13:06
G-ploeg Massemen voor mensen met een beperking: “Help ons naar toernooien in Nederland via crowdfunding”

Al vijf jaar heeft Massemen een G-ploeg. Een ploeg voor mensen met een beperking maar aangepast aan de mogelijkheden van de speler zelf. Initiatiefneemster Lien Depoorter: “Er zijn in Oost-Vlaanderen slechts vier G-ploegen waardoor we dus maar acht wedstrijden spelen. In Nederland zouden we mogen meedoen aan drie grotere toernooien maar we hebben sponsoring nodig voor het vervoer.” 

De G-ploeg uit Massemen speelt op het laagste niveau. “Wij spelen op niveau vier, dat wil zeggen een combinatie van mentale problemen en fysieke beperkingen.” De ploeg is met net niet genoeg om twee ploegen te maken. ” Bij ons spelen alle leeftijden samen. De kids doen mee met de adults en omgekeerd. Wij zijn dus ook nog op zoek naar spelers zodat we twee ploegen kunnen maken en dat ze meer kunnen groeien.”

Zacht tikske

Voor spelers Priscilia en Leander is het een ideale uitlaatklep: “Ik kan alles loslaten op de positie van verdediger,” vertelt Priscilia. “Maar het zou wel leuk zijn om meer te spelen zodat ik beter kan worden en ploegen kan inmaken.” Ook Leander geniet ervan. “Ik ben spits en ik scoor toch vaak. Mijn favoriete goal is zo’n zacht tikske.” Leander kijkt uit naar de toernooien in Nederland. “Dat zou helemaal fantastisch zijn om daaraan mee te doen.”

Nationale hymne

Lien Depoorter hoopt op het beste. “De ploeg hangt zo aan elkaar, ze verbeteren elkaar ook. Het zou heel mooi zijn om te kunnen meedoen aan de toernooien. Deze vinden plaats op 19 mei in Tilburg, 9 juni in Honselersdijk vlak bij Amsterdam en op 16 juni in Dronten in Flevoland. Bij dat toernooi mogen ze zelfs opkomen onder een nationale hymne.“ In Nederland is de situatie voor G-ploegen ook veel beter, haalt Lien aan. “Daar heeft bijna elke ploeg een G-ploeg en een tornooi.” De ondersteuning is ook veel verder gevorderd dan in België.”Net zoals bij de Red Flames worden we gesteund door de voetbalbond maar veel te weinig.”

Herbeluister het interview hieronder:

Steunen kan via worldofcrowdcunding

 

 

 

 

 

Laatst gespeeld op Accent

09:33
cover of JENNIFER LOPEZ with Waiting For Tonight

JENNIFER LOPEZ

Waiting For Tonight
09:30
cover of CARDIGANS with Lovefool

CARDIGANS

Lovefool
09:27
cover of AVRIL LAVIGNE with I

AVRIL LAVIGNE

I'm With You
09:22
cover of LIVE with Overcome

LIVE

Overcome
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.