Game over conflicten en polarisatie

Johan Van Bever
30 januari 2024 - 14:29
Game over conflicten en polarisatie

De nieuwe game ‘Barst’ helpt Gentse jongeren omgaan met polarisatie in hun leefwereld. Spelers moeten in allerhande situaties keuzes maken om conflicten te ontmijnen. Het spel wordt nu getest in het secundair onderwijs, dit najaar volgt de lancering.

De game ‘Barst’, nu nog in testfase, is ontwikkeld door het Gents bureau Brainbugs in opdracht van de Stad Gent en samen met heel wat partners en jongeren. In de game worden spelers geconfronteerd met conflictsituaties rond onder meer discriminatie, seksueel grensoverschrijdend gedrag en intrafamiliaal geweld. Jongeren maken tijdens het spel keuzes om die situaties te ontmijnen. Wie het spel herspeelt, komt steeds meer te weten over de impact van een keuze.

Dit voorjaar wordt de game uitgetest in verschillende Gentse klassen en jeugdwerkingen. Na het spel volgt er een nabespreking om de thema’s aan te kaarten. Scholen of jeugdwerkingen die onder begeleiding de game willen uittesten, kunnen dat aanvragen via www.stad.gent/barst. Na de testfase en eventuele aanpassingen en uitbreidingen, wordt het spel officieel gelanceerd in het begin van het nieuwe schooljaar.

Laatst gespeeld op Accent

06:26
cover of AFROJACK , R3HAB  & AU; RA with Worlds On Fire

AFROJACK , R3HAB & AU; RA

Worlds On Fire
06:23
cover of Chase & Status with Selecta

Chase & Status

Selecta
06:20
cover of RUDIMENTAL with Dancing is Healing

RUDIMENTAL

Dancing is Healing
06:16
cover of RIHANNA with We Ride

RIHANNA

We Ride
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.