Gele Vrijdag in Wetteren

Johan Van Bever
6 maart 2020 - 12:07
Gele Vrijdag in Wetteren

Naar aanleiding van de ‘Big Yellow Friday’ zette Juul Bracke deze dag op de kaart in Wetteren. De 14-jarige knaap vroeg hiermee aandacht voor leverziekten bij kinderen en jongeren. Op zijn school trokken heel wat vrienden iets geel aan om de actie te steunen.

Het gebrek aan aandacht voor de ziekte zorgt er voor dat er minder omkadering en ondersteuning is en dat er weinig geld wordt opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek. Juul heeft een chronische leverziekte en wordt behandeld in het UZ Gent. Voor Big Yellow Friday maakte Juul een tekening over Big Yellow Friday. Van die tekening werden buttons gemaakt die te koop werden aangeboden. De opbrengst ging integraal naar Fonds Kadee van het kinderziekenhuis van het UZ Gent. Alle beschikbare buttons zijn uitverkocht en dat leverde een kleine duizend euro op.

Tegelijk werd via sociale media een oproep gedaan om gele kledij of accessoires aan te trekken. De oproep werd goed opgevolgd. Het gemeentehuis waar vader Pieter werkt, de lagere school van Scheppers waar de jongere zoon van Juul les volgt en de middenschool Campus Kompas waar Juul zelf leerling is, waren vrijdag iets geler gekleurd dan normaal het geval is.

Laatst gespeeld op Accent

17:55
cover of BELLE STARS with Sign Of The Times

BELLE STARS

Sign Of The Times
17:53
cover of BERRE with Kissing Strangers

BERRE

Kissing Strangers
17:49
cover of PAUL MCCARTNEY AND MICHAEL JACKSON with Say Say Say

PAUL MCCARTNEY AND MICHAEL JACKSON

Say Say Say
17:43
cover of SOPHIE AND THE GIANTS with Paradise

SOPHIE AND THE GIANTS

Paradise
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.