Gele Vrijdag in Wetteren

6 maart 2020 - 12:07 | auteur: Johan Van Bever

Naar aanleiding van de ‘Big Yellow Friday’ zette Juul Bracke deze dag op de kaart in Wetteren. De 14-jarige knaap vroeg hiermee aandacht voor leverziekten bij kinderen en jongeren. Op zijn school trokken heel wat vrienden iets geel aan om de actie te steunen.

Het gebrek aan aandacht voor de ziekte zorgt er voor dat er minder omkadering en ondersteuning is en dat er weinig geld wordt opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek. Juul heeft een chronische leverziekte en wordt behandeld in het UZ Gent. Voor Big Yellow Friday maakte Juul een tekening over Big Yellow Friday. Van die tekening werden buttons gemaakt die te koop werden aangeboden. De opbrengst ging integraal naar Fonds Kadee van het kinderziekenhuis van het UZ Gent. Alle beschikbare buttons zijn uitverkocht en dat leverde een kleine duizend euro op.

Tegelijk werd via sociale media een oproep gedaan om gele kledij of accessoires aan te trekken. De oproep werd goed opgevolgd. Het gemeentehuis waar vader Pieter werkt, de lagere school van Scheppers waar de jongere zoon van Juul les volgt en de middenschool Campus Kompas waar Juul zelf leerling is, waren vrijdag iets geler gekleurd dan normaal het geval is.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

BLACK BOX

Fantasy
17:45

AEROSMITH

I Don't Want To Miss A Thing
17:41

MEROL

Gemengde Signalen
17:36

EMINEM

Not Afraid
17:33

POWFU, BEABADOOBEE

Death Bed (Coffee For Your Head)
Bekijk meer platen