Gent Hawks wordt Merelbeke Hawks

Gepost door Johan Van Bever op 7 juni 2022 - 13:40

Basketbalclub Gent Hawks verhuist vanaf volgend seizoen naar sporthal Ter Wallen in Merelbeke. Met die verhuis gaat ook een naamswijziging gepaard: Gent Hawks wordt Merelbeke Hawks.

De verhuis van de topbasketbalclub naar Merelbeke is een belangrijke opsteker voor de gemeente. Schepen van sport Egbert Lachaert is blij dat er opnieuw een basketbalclub op het hoogste niveau actief zal zijn in de gemeente.

De club, die in de Top Division Men 1 speelt (de op een na hoogste afdeling van de Belgische herenbasketbalcompetitie), zal haar wedstrijden spelen in sporthal Ter Wallen. Die sporthal krijgt nog enkele opfrissingswerken en een nieuwe sportvloer, wat ten goede komt aan alle sportverenigingen.

Topclub Hellas Gent is de voorloper van Gent Hawks. In de jaren ’70 en ’80 was Merelbeke een klinkende naam in het Belgisch basketbal: Hellas Gent speelde er haar thuiswedstrijden en schopte het in die tijd zelfs tot vicekampioen. Doordat de Merelbeekse sporthal uit haar voegen barstte, moest de club noodgedwongen uitwijken naar Gent.

Voorzitter van Merelbeke Hawks Yannick De Clercq benadrukt alvast dat de verhuis van Gent naar Merelbeke geen afbreuk doet aan de ambities van de club.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Lastlings

Get What You Want (Vintage Culture Extended Remix)
20:31

ASCO

Born Slippy
20:27

Lady Gaga x Mau P

Bloody Mary From Amsterdam (Rudeejay & Da Brozz Mash-Boot)
20:19

TECH IT DEEP

Maria Maria (Extended Mix)
20:19

Damelo

Good Music Deserves Airplay 01
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.