Gent: SOS Sint-Anna dient bezwaar in

Johan Van Bever
6 februari 2021 - 9:41
Gent: SOS Sint-Anna dient bezwaar in

De actiegroep SOS Sint-Anna heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de plannen om van de Sint-Annakerk in Gent een grootwarenhuis met wijnbar en restaurant te maken. Hiervoor loopt momenteel een aanvraag voor het verkrijgen van een omgevingsvergunning.


Het gebruik voor kleinhandelsactiviteiten zal volgens de actiegroep de waardigheid van het kerkgebouw aantasten. Het volledige interieur in het schip van de kerk zou worden vervangen door koeltogen en warenrekken. Dit project zal voor overlast zorgen in een verkeersluw gebied, door leveringen met grote vrachtwagens en de vereiste manoevreerruimte voor de los- en laadzone. Dit is strijdig met de beloofde verkeersluwe herinrichting van het Sint-Annaplein en de voorziene knip in het verkeer vlak voor het kerkgebouw.

Meer dan de helft van de groenzones links en rechts van de kerk zouden verdwijnen ten gunste van bebouwing. Het traliewerk met muren en hekkens, die deel uitmaken van het beschermde stadszicht, zouden verdwijnen. Drie doorbrekingen in het metselwerk van de zijgevels zullen unieke muurschilderingen vernietigen. Er zijn ook bezwaren tegen onder meer de aanpassings- en verbouwingswerken waardoor het interieur vernield wordt.

Laatst gespeeld op Accent

15:16
cover of RASMUS with In The Shadows

RASMUS

In The Shadows
15:13
cover of DAVINA MICHELLE with 17

DAVINA MICHELLE

17
15:09
cover of KYM MAZELLE & JOCELYN BROWN with No More Tears (Enough Is Enough)

KYM MAZELLE & JOCELYN BROWN

No More Tears (Enough Is Enough)
15:05
cover of FROUKJE with Naar Het Licht

FROUKJE

Naar Het Licht
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.