Luister Live

Gent: SOS Sint-Anna dient bezwaar in

6 februari 2021 - 9:41

De actiegroep SOS Sint-Anna heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de plannen om van de Sint-Annakerk in Gent een grootwarenhuis met wijnbar en restaurant te maken. Hiervoor loopt momenteel een aanvraag voor het verkrijgen van een omgevingsvergunning.


Het gebruik voor kleinhandelsactiviteiten zal volgens de actiegroep de waardigheid van het kerkgebouw aantasten. Het volledige interieur in het schip van de kerk zou worden vervangen door koeltogen en warenrekken. Dit project zal voor overlast zorgen in een verkeersluw gebied, door leveringen met grote vrachtwagens en de vereiste manoevreerruimte voor de los- en laadzone. Dit is strijdig met de beloofde verkeersluwe herinrichting van het Sint-Annaplein en de voorziene knip in het verkeer vlak voor het kerkgebouw.

Meer dan de helft van de groenzones links en rechts van de kerk zouden verdwijnen ten gunste van bebouwing. Het traliewerk met muren en hekkens, die deel uitmaken van het beschermde stadszicht, zouden verdwijnen. Drie doorbrekingen in het metselwerk van de zijgevels zullen unieke muurschilderingen vernietigen. Er zijn ook bezwaren tegen onder meer de aanpassings- en verbouwingswerken waardoor het interieur vernield wordt.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Alison Moyet

Weak In The Presence Of Beauty
06:40

Razorlight

I Can't Stop This Feeling I've Got
06:36

Rag 'n' Bone Man

Crossfire
06:32

Tina Turner

I Don't Wanna Fight
06:27

Gwen Guthrie

Ain't Nothing Going On But The Rent