Gent telt dak- en thuislozen

16 april 2020 - 18:16 | auteur: Johan Van Bever

De Stad Gent zal in november 2020 een dak- en thuislozentelling uitvoeren. Het resultaat wordt verwacht begin 2021 en zal de Stad helpen haar daklozenbeleid verder uit te bouwen. De telling wordt gefinancierd door de Koning Boudewijnstichting.

De dak- en thuislozentelling maakt deel uit van een onderzoek dat de Koning Boudewijnstichting samen met de KULeuven en de Université de Liège organiseert. De studie zal de daklozen in kaart brengen in vier Vlaamse en Waalse gemeenten en steden, waaronder Gent en Luik. Gent is zelfs trekker van het project. Het project streeft ernaar  een einde te maken aan dakloosheid via een huisvestingsgerichte benadering.

Bij het OCMW Gent wordt jaarlijks een 500-tal langdurige daklozen begeleid en er zijn jaarlijks 1.400 unieke gebruikers van de nachtopvang voor daklozen. Doordat bepaalde groepen daklozen niet gevat worden door deze tellingen, is dat een onderschatting.

Daklozen worden in een huurwoning ondergebracht, met alle huurdersverplichtingen die daarbij horen maar ook met een grondige begeleiding. De Stad plant ook de bouw van 11 robuuste woningen in de Hogeweg in Sint-Amandsberg. Dit zijn stevige, kleine woningen specifiek gericht op het ‘opnieuw leren wonen’ voor mensen met een verleden van dakloosheid.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

MILEY CYRUS

Midnight Sky
02:30

SAM RYDER

Space Man
02:27

IMAGINE DRAGONS

Follow You
02:24

MIKA

Lollipop
02:22

MAJESTIC, NONÔ

Time To Groove
Bekijk meer platen