Gent telt dak- en thuislozen

Johan Van Bever
16 april 2020 - 18:16
Gent telt dak- en thuislozen

De Stad Gent zal in november 2020 een dak- en thuislozentelling uitvoeren. Het resultaat wordt verwacht begin 2021 en zal de Stad helpen haar daklozenbeleid verder uit te bouwen. De telling wordt gefinancierd door de Koning Boudewijnstichting.

De dak- en thuislozentelling maakt deel uit van een onderzoek dat de Koning Boudewijnstichting samen met de KULeuven en de Université de Liège organiseert. De studie zal de daklozen in kaart brengen in vier Vlaamse en Waalse gemeenten en steden, waaronder Gent en Luik. Gent is zelfs trekker van het project. Het project streeft ernaar  een einde te maken aan dakloosheid via een huisvestingsgerichte benadering.

Bij het OCMW Gent wordt jaarlijks een 500-tal langdurige daklozen begeleid en er zijn jaarlijks 1.400 unieke gebruikers van de nachtopvang voor daklozen. Doordat bepaalde groepen daklozen niet gevat worden door deze tellingen, is dat een onderschatting.

Daklozen worden in een huurwoning ondergebracht, met alle huurdersverplichtingen die daarbij horen maar ook met een grondige begeleiding. De Stad plant ook de bouw van 11 robuuste woningen in de Hogeweg in Sint-Amandsberg. Dit zijn stevige, kleine woningen specifiek gericht op het ‘opnieuw leren wonen’ voor mensen met een verleden van dakloosheid.

Laatst gespeeld op Accent

00:55
cover of KADOC with The Nighttrain

KADOC

The Nighttrain
00:52
cover of JOHNNY DE CITY with Hands Up

JOHNNY DE CITY

Hands Up
00:48
cover of SPACEMAN with Da Sound

SPACEMAN

Da Sound
00:44
cover of CHECKMATE with Another World

CHECKMATE

Another World
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.