Gent Trail: “We hebben de looproute wat uitdagender gemaakt”

Fabian Tack
15 februari 2019 - 11:46
Gent Trail: “We hebben de looproute wat uitdagender gemaakt”

Gent Trail is terug van weggeweest. Het loopevenement door de Gentbrugse meersen met van alle plekjes, hoekjes en uitdagingen komt met een tweede editie op zondag 3 maart. Bert, een van de organisatoren, kijkt er alvast naar uit: 

Met 1200 deelnemers voor de eerste editie was Gent Trail een heus succes. Mensen konden kiezen tussen 5, 10 of 20 km en dat is dit jaar iets anders: ” Dit jaar is het 6, 12 en ook 20 km. Die 20 km is voor de mensen die wat langer lopen”, zegt Bert, “dus 20 km moet een beetje uitdagend zijn. Het is een heel tof parcours die we met een aantal traillopers hebben verkend. Ze zijn heel lovend over dat parcours dus ben benieuwd wat de lopers ervan zullen vinden. Het traject bestaat uit kleinere paadjes met bepaalde hindernissen, modderpaden. Dat laatste zal ook afhankelijk zijn van het weer: als het regent, zal dat zwaarder zijn. Sowieso ga je wel vuile schoenen hebben op het einde van de loop.”

Hoewel de eerste editie goed verlopen was, zullen er bij de tweede wel wat wijzigingen zijn: “We hebben de looproute wat uitdagender gemaakt. We hebben ook met de politie samengezeten om te zien welke zaken beter konden. En ook hebben we naar de feedback van de deelnemers geluisterd. Op basis daarvan hebben we een aantal aanpassingen aan het parcours gedaan. Het wordt iets meer offroad lopen, en dus minder op de dijk. Het is een leuk parcours en als de opkomst even goed zal zijn als vorig jaar is dat nog leuker! We hadden echt niet verwacht dat er vorig jaar zoveel volk zou komen. We hadden ook niet veel reclame gemaakt want we zijn maar een kleine organisatie. Het is ook door een aantal andere organisaties dat dit georganiseerd wordt. Bijvoorbeeld; Sport Around is een organisatie die zoveel mogelijk kinderen via sport ontwikkelingskansen probeert te geven. We hebben dan met een aantal partners zoals Gent Running Team, KRC Gent Atletiek en In Gent samengewerkt om die trail te organiseren. We waren allemaal  echt verschoten van de opkomst. Er waren 1200 mensen gekomen en we hebben leuke commentaren gehad, het was echt een succes.”

De GentTrail is op zondag 3 maart. De start van de 20km is om 10:30: “Er is ook kinderopvang voorzien voor de ouders die met een gerust hart willen gaan lopen.” Lacht Bert.

Voor meer informatie en inschrijvingen kan je terecht op: www.allaround.be

Beluister hier het volledige interview: 

Laatst gespeeld op Accent

02:59
cover of R3HAB, JASON DERULO with Animal

R3HAB, JASON DERULO

Animal
02:56
cover of TINIE TEMPAH, ZARA LARSSON with Girls Like

TINIE TEMPAH, ZARA LARSSON

Girls Like
02:53
cover of DANA INTERNATIONAL with Diva

DANA INTERNATIONAL

Diva
02:50
cover of REGI & ARNO with Simple Life

REGI & ARNO

Simple Life
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.