Luister Live

Gent Zonder Grenzen belt naar Maggie De Block

- 18 juni 2020 - 15:41

Gent Zonder Grenzen vraagt aan het stadsbestuur van Gent om 300 mensen op de vlucht uit de Griekse eilanden op te vangen en houdt hiervoor een belactie naar minister De Block.

Aan de buitengrenzen van Europa heerst een humanitaire ramp. Meer dan 42.000 mensen op de vlucht, alleen al op de Griekse eilanden, leven vandaag in mensonterende omstandigheden; wachtend op een deur die opengaat. De oproep werd intussen op de gemeenteraad door het Gents stadsbestuur met een principieel akkoord beantwoord.

Op zaterdag 20 juni is het Wereldvluchtelingendag. Voor Gent Zonder Grenzen is dat de uitstekende aanleiding om nationaal de warme solidariteit van Gent mogelijk te maken en als voorbeeld te nemen voor een breed gedragen, humane en internationale solidariteit. Bij het uitblijven van een positief antwoord van de federale overheid organiseert Gent Zonder Grenzen op vrijdag 19 juni een belactie naar het kabinet van Minister Maggie De Block. Op die manier wil de organisatie de federale overheid er toe aanzetten om de opvang van de 300 vluchtelingen in Gent mogelijk te maken.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Michael Jackson

Billie Jean
18:35

T'Pau

Heart and soul
18:32

Dina Ayada

We got all the time
18:27

Heart

All i wanna do is make love to you
18:21

Luka

Not too late