Gent Zonder Grenzen belt naar Maggie De Block

Johan Van Bever
18 juni 2020 - 15:41
Gent Zonder Grenzen belt naar Maggie De Block

Gent Zonder Grenzen vraagt aan het stadsbestuur van Gent om 300 mensen op de vlucht uit de Griekse eilanden op te vangen en houdt hiervoor een belactie naar minister De Block.

Aan de buitengrenzen van Europa heerst een humanitaire ramp. Meer dan 42.000 mensen op de vlucht, alleen al op de Griekse eilanden, leven vandaag in mensonterende omstandigheden; wachtend op een deur die opengaat. De oproep werd intussen op de gemeenteraad door het Gents stadsbestuur met een principieel akkoord beantwoord.

Op zaterdag 20 juni is het Wereldvluchtelingendag. Voor Gent Zonder Grenzen is dat de uitstekende aanleiding om nationaal de warme solidariteit van Gent mogelijk te maken en als voorbeeld te nemen voor een breed gedragen, humane en internationale solidariteit. Bij het uitblijven van een positief antwoord van de federale overheid organiseert Gent Zonder Grenzen op vrijdag 19 juni een belactie naar het kabinet van Minister Maggie De Block. Op die manier wil de organisatie de federale overheid er toe aanzetten om de opvang van de 300 vluchtelingen in Gent mogelijk te maken.

Laatst gespeeld op Accent

16:27
cover of EROS RAMAZZOTTI with Se Bastasse Una Canzone

EROS RAMAZZOTTI

Se Bastasse Una Canzone
16:24
cover of WESTEND with Maracuya

WESTEND

Maracuya
16:21
cover of HOT CHOCOLATE with Girl Crazy

HOT CHOCOLATE

Girl Crazy
16:17
cover of SUZAN & FREEK with Slapeloosheid

SUZAN & FREEK

Slapeloosheid
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.