Luister Live

Gentse Academie brengt t.a.art aan huis

7 februari 2021 - 19:33

Naar aanleiding van de Dag van de Academies pakte de Gentse Academie voor Beeldende Kunst uit met T.A.ART, en dat staat voor Take Away Art. Er werden duizend kunstwerken aan huis gebracht.

Wie binnen de vooraf uitgetekende taartdiagram woont, kon een kunstwerk aanvragen. Fietskoeriers hebben die aan de deur afgeleverd. De kunstwerken werden gemaakt door de leerlingen en leerkrachten van de Academie. Dat kon een schilderij, een ets, foto of tekening zijn. Op elke bestemming werd de rode loper ontrold en het pakket afgeleverd. Elk kunstwerk had ook een echtheidscertificaat. De actie groeide uit de wetenschap dat kunst meer dan ooit een rol speelt in het welbevinden van de mensen.

Op de binnenplaats van de school aan de Offerlaan werden de kunstwerken en de uitvoeringen live geselecteerd en verpakt om ze daarna op een feestelijk versierde fiets tot bij hun bestemmeling te brengen. De fietskoeriers waren zelf ook kunstenaars en uitvoerders die van de rituele overhandiging een onvergetelijke beleving wilden maken.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Survivor

Eye of the tiger
11:25

Klein Orkest

Over De Muur
11:21

Dream Academy

The love parade
11:17

Bruce Hornsby & The Range

The way it is
11:11

Suzanne Vega

Book Of Dreams