Gezocht: 55 plussers om app te testen

Johan Van Bever
20 september 2020 - 16:18
Gezocht: 55 plussers om app te testen

Naar aanleiding van de Werelddag Dementie op maandag 21 september 2020 roept de Stad Gent geëngageerde 55-plussers op om zich te melden. Een onderzoeksgroep van Imec en Ugent zoekt immers nog testpersonen voor een innovatieve app die cognitieve moeilijkheden detecteert.

Mict, een onderzoeksgroep van Imec en UGent, werkt momenteel aan het project ‘smartphone voor vergeten’. De onderzoeksgroep ontwikkelde een innovatieve app die signalen van cognitieve moeilijkheden en achteruitgang bij 55-plussers detecteert. De app heet ‘mobile DNA’ en registreert gedurende 6 maanden of langer hoe iemand zijn of haar smartphone gebruikt. Als de gebruiker bijvoorbeeld plots moeite heeft om te navigeren, kan dat een aanwijzing voor cognitieve achteruitgang zijn.

Voor dit onderzoeksproject zijn nog deelnemers gezocht: 55-plussers met een Android-smartphone. De privacy van de deelnemers is gegarandeerd, de app heeft geen toegang tot berichten, e-mails of foto’s. Bij bezorgdheden of problemen staan de onderzoekers klaar voor extra begeleiding en eventuele doorverwijzing naar professionele hulp.

Dementievriendelijk Gent‘, een samenwerking van de Stad Gent en verschillende partners, organiseert deze en volgende week verschillende activiteiten naar aanleiding van Werelddag Dementie. In ‘Brasserie in compagnie’ kunnen personen met dementie en hun mantelzorgers bijvoorbeeld voor een zacht prijsje stijlvol dineren. En het orkest De Ledebirds neemt de bewoners van woonzorgcentrum De Vijvers mee op een muzikale wandeling.

Laatst gespeeld op Accent

16:39
cover of JENNIFER LOPEZ with I

JENNIFER LOPEZ

I'm Real
16:33
cover of SOULSISTER with Broken

SOULSISTER

Broken
16:31
cover of MARK KNIGHT X JAMES HURR with Lady (Hear Me Tonight)

MARK KNIGHT X JAMES HURR

Lady (Hear Me Tonight)
16:27
cover of BEAT SYSTEM with Fresh

BEAT SYSTEM

Fresh
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.