Gratis opleiding tot fuifcoach in Melle:”Je weet meteen wat gedaan als iemand in slaap gevallen is in een toilet dat op slot zit”‘

23 oktober 2018 - 19:34 | auteur: Fabian Tack

In jeugdhuis de Schorpioen van Melle kunnen ze er wat van. Bijna elke week vinden er leuke feestjes plaats wat voor de organisatoren soms een uitdaging is. “Gelukkig zijn die situaties er niet altijd maar we komen natuurlijk weleens wat tegen met agressie of vandalisme.” En daarom is de opleiding tot fuifcoach in het leven geroepen door de jeugddienst van Melle. Thomas Petit van de Schorpioen stond ons te woord. “Ik deed twee jaar geleden zelf mee en ik vond het uiterst nuttig.” 

De jeugddienst van Melle wou de jeugd inhoudelijk steunen door vier avonden te organiseren waarbij elk thema twee uur aan bod komt. “Het zijn mensen uit de praktijk die deze kennis komen overbrengen op de jeugd,” vertelt Thomas Petit die de cursus twee jaar geleden zelf volgde. “Het gebeurt niet zo vaak maar toch word je op fuiven regelmatig geconfronteerd met dingen die een uitdaging zijn zoals (verbale) agressie, vandalisme, personen die in slaap vallen op een toilet dat op slot zit…Een opleiding tot fuifcoach is dan zeer nuttig.”

Dag 1 – di 22 oktober
Wetgeving en preventie
Dag 2 – do 24 oktober
EHBO, omgaan met drugs & alcohol
Dag 3 – di 29 oktober
Omgaan met verbale en fysieke agressie
Dag 4 – do 31 oktober
Organisatie van je fuif. Praktisch & mind organisation map.

Herbeluister het interview:

Meer info en inschrijven via de Facebookpagina

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

THE WEEKND

Save Your Tears
19:28

BLACK EYED PEAS SHAKIRA & DAVID GUETTA

Don't You Worry
19:24

JAAP REESEMA

Mijn Kleine Presidentje
19:21

DOOP

Doop
19:19

FIREBEATZ

Don't Stop Moving
Bekijk meer platen