Gratis vuilniszakken worden vroeger uitgereikt

Johan Van Bever
3 juni 2020 - 18:28
Gratis vuilniszakken worden vroeger uitgereikt

Zo’n 20.000 kwetsbare Gentse gezinnen mogen in plaats van eind september al vanaf 15 juni hun gratis groene vuilniszakken afhalen, en voor het eerst ook pmd-zakken.

Op 1 juli loopt de overgangsperiode voor de gele zakken immers al ten einde. De afvalzakken kunnen afgehaald worden in één van de zeventien tijdelijke verdeelpunten.

De Stad Gent wil dat iedereen op een correctie manier afval kan aanbieden, ook wie het financieel moeilijk heeft. Daarom is er een tegemoetkoming in de afvalkosten voor de 25.000 gezinnen die recht hebben op de verhoogde tegemoetkoming of in schuldbemiddeling zitten. Zij ontvangen een aantal gratis huisvuilzakken of krediet om afval aan te bieden. Dit jaar krijgen ze voor het eerst ook pmd-zakken.

Op 1 juli eindigt de overgangsperiode voor de gele vuilniszakken. Vanaf dan zal Ivago enkel nog de nieuwe groene restafvalzakken meenemen. Gele zakken konden normaal al omgeruild worden voor groene, maar omwille van corona werd die omruiloperatie uitgesteld.

Wie recht heeft op de gratis vuilniszakken krijgt die andere jaren eind september. Dat zou nu echter betekenen dat zij tussen 1 juli en eind september zelf groene en blauwe zakken moeten kopen. Zeker in coronatijden is dat voor mensen in armoede geen evidente extra kost. Daarom vervroegen de Stad Gent en Ivago de uitreiking van de gratis zakken naar 15 juni.

De verdeelpunten in zijn verspreid over de stad, zodat iedereen in zijn of haar buurt terechtkan. Omwille van corona gaat het meestal om tenten die buiten aan Gentinfopunten opgezet zullen worden. De bonnen die recht geven op gratis vuilniszakken, worden in twee rondes verstuurd. Zo wordt de bedeling niet alleen in de ruimte, maar ook in de tijd gespreid.

Laatst gespeeld op Accent

21:55
cover of DOM DOLLA with Saving Up

DOM DOLLA

Saving Up
21:51
cover of ANDREW BRIX with Piano Euphoria

ANDREW BRIX

Piano Euphoria
21:49
cover of SAM GREEN FEAT. CARLA MONROE with Jam Inside Your Love

SAM GREEN FEAT. CARLA MONROE

Jam Inside Your Love
21:46
cover of CID & SAGE ARMSTRONG with The Function

CID & SAGE ARMSTRONG

The Function
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.