Griezelen in Gent: The Beast vond na veel omzwervingen toch zijn weg naar het Sint-Pietersplein

Fabian Tack
3 november 2018 - 13:27
Griezelen in Gent: The Beast vond na veel omzwervingen toch zijn weg naar het Sint-Pietersplein

Het is dan toch gelukt. The Beast, een gigantisch opblaasbare dinosaurus, heeft zijn mond geopend voor de bezoekers van Gent. Zeer geduldig ligt het de hele herfstvakantie op het Sint-Pietersplein. Maar ook dat ging niet van een leien dakje. Kindersecretaris Tina Van Acker geeft telefonisch een woordje uitleg: “We hadden de studenten een beetje overschat. Donderdag was het zeer druk in de Overpoort en een aantal studenten vonden het leuk om The Beast een nachtelijk bezoekje te brengen. Maar de schade is hersteld en the beast kon zaterdagmiddag terug open gaan.”

The Beast had al een bezoekje aan Gent willen brengen in de paasvakantie. Wegens problemen bij de douane en een pitstop in Wit-Rusland, is dat toen niet gelukt. “Maar we hebben beloofd om ons uiterste best te doen om hem dit jaar nog naar Gent te halen, en nu ligt hij er.” Na de problemen met de studenten, is de beveiliging ook aangescherpt. “Donderdag gingen de lichten uit op het Sint-Pietersplein en was de crew nog niet helemaal klaar met opzetten van de voorziene verlichting. Die staat er nu ondertussen en de politie is ook verwittigd en patrouilleert meer. We hopen ook dat het gewoon een heel drukke nacht was in de Overpoort en dat het de volgende nachten ietsje rustiger is. Maar we hebben ons best gedaan om het te vermijden de volgende dagen.”

Griezelen

The Beast is een zeer grote opblaasbare dinosaurus. Via zijn mond kan je binnen, en zo gaan griezelen in de ingewanden van The Beast. “Het leuke is dat de beleving kan afgesteld worden op leeftijd. Je wandelt door de dino. Er is niets realistisch, het is allemaal een beetje leuk, speels en uitvergroot. Als het kleine kindjes zijn, dan kunnen ze het minder eng maken. Dan gaat het meer over het aanraken en kijken. Als het grotere kinderen zijn of volwassenen, dan kunnen ze met de geluids- en lichteffecten het echt wel eng maken en zorgen dat het een spannende beleving wordt. Om dat te regelen, wordt er gekeken naar de groepen die binnen gaan. Je kon met niet zo veel tegelijk binnen gaan, en er wordt een beetje gekeken naar de samenstelling en daarvan afhankelijk wordt er een beetje bijgestuurd.”

Halloweennocturne

Woensdag is het een speciale dag voor The Beast, want dan is het Halloween. Dan is de attractie uitzonderlijk open tot middernacht. “’s Avonds, van zodra ze merken dat er geen van de kleinsten meer komen, gaan ze hem extra eng maken.”

Wie The Beast nog wil bezoeken, kan dat tot en met zondagmiddag. Een toegangskaartje kost €4 per persoon. Je kan ook kiezen voor een gezinsticket, dan betaal je €12 voor 4 personen. Ook is er de mogelijkheid om The Beast te bezoeken met de UiTPAS, dan kan je binnen gaan voor €0,80.

Het volledige interview kan u hier nog eens beluisteren

Laatst gespeeld op Accent

12:26
cover of TAYLOR SWIFT FEAT. POST MALONE with Fortnight

TAYLOR SWIFT FEAT. POST MALONE

Fortnight
12:22
cover of JERMAINE STEWART with We Don’t Have To Take Our Clothes Off

JERMAINE STEWART

We Don’t Have To Take Our Clothes Off
12:17
cover of GOSSIP with Heavy Cross

GOSSIP

Heavy Cross
12:14
cover of DUA LIPA with Illusion

DUA LIPA

Illusion
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.