Groene thee, Rinus Van de Velde, leesclub en koffie. Veel koffie @ Miss Bean

29 augustus 2016 - 14:39 | auteur: Fabian Tack

Al meer dan twee jaar is Jasmijn Speecke oftewel Miss Bean bezig in haar gelijknamige zaak. Hoog tijd dus voor een koffieklets. “Op al die tijd is er zeker al veel veranderd.”

Kunst en koffie. Zo kunnen we Miss Bean misschien nog het best omschrijven. “Het ‘Huur een muur’ principe is veel populairder geworden. De kunstenaars beginnen hun weg naar hier te vinden.”

mb1

Eind maart hing de Wetterse fotografe Dorien Van der Eecken haar foto’s aan de muur. © Miss Bean

 

Een koffiehuis met een hart voor cultuur, zo kan je het ook noemen. “In het najaar vinden er terug tal van evenementen plaats waaronder een lezing over Rinus Van de Velde en er komt ook een kunsthistoricus spreken. En vanaf  21 oktober vindt hier elke zes weken op vrijdag  een leesclub ‘Books & Beans’ plaats. Die wordt georganiseerd door twee vaste klanten, Nele & Kimberley.”

Maar een barista zoals Jasmijn verloochent nooit haar roots. “Op zondagochtend 30 oktober ontdek je de wetenschap achter koffie. Inschrijven bij Miss Bean is vereist aangezien het beperkte aantal plaatsen.” Naast haar liefde voor koffie heeft ze ook een passie voor thee. “Op 7 oktober komt de Wetterse herborist, Ivan Van Moorhem, een workshop geven over groene thee. Een absolute aanrader voor liefhebbers.”

Herbeluister hieronder het interview.

Meer info op de website en facebookpagina

Tekst en interview: Shana Van de Velde, foto: © Miss Bean

 

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

OLIVIA

Don't Need It
17:04

DE JONGENS

Wij
16:59

MASTER KG, NOMCEBO ZIKODE

Jerusalema
16:55

KYGO, DNCE

Dancing Feet
16:52

BEYONCÉ, JAY Z

Crazy In Love
Bekijk meer platen