Halfvastenfoor

Johan Van Bever
23 februari 2024 - 13:08
Halfvastenfoor

Bezoekers kunnen van zaterdag 2 tot en met zondag 24 maart opnieuw genieten van meer dan tachtig attracties op het Sint-Pietersplein. Dit jaar zijn er twee nieuwe attracties, waarvan één voor het eerst wordt opgesteld, en toont een handige overzichtskaart kermisgangers de weg.

De Halfvastenfoor staat weer voor de deur. Naast welgekende attracties zoals de V-Maxx, Frisbee XXL of de Take Off zijn er ook twee gloednieuwe. De Heroes Tower, een toren die kermisgangers 40 meter hoog op stoeltjes in de lucht laat vliegen, wordt zelfs voor het allereerst ooit opgesteld. Een kinderlabyrint belooft dan weer veel plezier voor kleinere bezoekers. Gloednieuw is ook een overzichtskaart met plattegrond die op banners rondom de foor komt te hangen.

De toegankelijkheidsambtenaar en veiligheidsdiensten plannen volgende week een rondgang langs de attracties en kramen. Dan wordt ook bekeken welke attracties toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers en minder mobiele bezoekers. Waar dat mogelijk is, voorziet de Stad Gent extra hellende vlakken. Daarna worden rolstoelicoontjes toegevoegd op de kaart, zowel online als op de banners. Bezoekers zullen tot slot bemerkingen over toegankelijkheid kunnen doorgeven via een QR-code.

Net zoals vorige jaren is er ook weer een prikkelarme dag en kortingsdag. Op donderdag 21 maart worden lichten en geluid gedempt zodat bezoekers die gevoeliger zijn voor prikkels ook van de foor kunnen genieten. Op de laatste zondag kan iedereen van een korting genieten. Tot slot zijn er op zondagen 10 en 24 maart rondleidingen met een gids die alles afweet van de geschiedenis van de foor. Alle info op www.stad.gent/halfvastenfoor.

Laatst gespeeld op Accent

06:57
cover of PAUL RUSSELL with Lil Boo Thang

PAUL RUSSELL

Lil Boo Thang
06:53
cover of ALEXIS JORDAN with Good Girl

ALEXIS JORDAN

Good Girl
06:48
cover of RED HOT CHILI PEPPERS with Snow ((Hey Oh))

RED HOT CHILI PEPPERS

Snow ((Hey Oh))
06:45
cover of Georgia Ku with A Little More Lost

Georgia Ku

A Little More Lost
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.