Heraanleg van Eilandbos

Johan Van Bever
3 februari 2023 - 0:24
Heraanleg van Eilandbos

Midden maart start de gefaseerde heraanleg van Eilandbos, een stukje groene long in het hart van Sint-Lievens-Houtem. Deze groenzone strekt zich langsheen de Molenbeek uit en zal ontwikkeld worden als centrale parkzone.

Het bos was vroeger ingekleurd als natuurgebied en is een aantal jaar geleden omgedoopt tot parkgebied. De gemeente wil er graag een groene ontmoetings- en speelruimte creëren voor jong en oud in een rustige natuurlijke omgeving.

De eerste fase omvat vooral werken rond de kerk van Sint-Lievens-Houtem tot de Livinusbrug. De wegenis rondom de kerk wordt aangepakt. Er worden strakke betonconstructies met houten zitelementen voorzien, langs weerszijden van de toegang tot de kerk.

Tijdens de tweede fase zal een basketbalplein aangelegd worden aan de achterzijde van de sporthal. Voor de kleinste inwoners wordt een avontuurlijk speelterrein ingericht aan de achterzijde van de bibliotheek met de integratie van meerdere groenelementen.

In een laatste fase zal een integraal toegankelijke doorgang voorzien worden voor fietsers en voetgangers, via een open groene verbinding van Eilandbos naar het cultuur- en sportcentrum en verder naar het Marktplein, maar dit onderzoek is nog lopende.

Laatst gespeeld op Accent

01:57
cover of K-LIBER & DR.RUDE & DJ JANTJE with Kater

K-LIBER & DR.RUDE & DJ JANTJE

Kater
01:54
cover of JAYDEE with Plastic Dreams

JAYDEE

Plastic Dreams
01:48
cover of TRILINGO with Concept

TRILINGO

Concept
01:45
cover of WARP BROTHERS VS. AQUAGEN with Phatt Bas

WARP BROTHERS VS. AQUAGEN

Phatt Bas
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.