Herinrichting kruispunt Rooigemlaan/Brugsesteenweg

6 maart 2021 - 13:11 | auteur: Johan Van Bever

Op maandag 8 maart start de herinrichting van het kruispunt van de Rooigemlaan met de Brugsesteenweg in Gent. Hiermee wil men daar enkele conflictsituaties wegwerken zodat het verkeer er veiliger kan passeren. De werken gebeuren in verschillende fases en duren tot de zomer.

Het kruispunt staat op de dynamische lijst van verkeersonveilige punten. Een vaak voorkomend ongevaltype zijn botsingen tussen linksafslaande voertuigen en rechtdoor rijdende voertuigen en fietsers op diezelfde ring. Een dergelijk ongevaltype wil het agentschap verhelpen door een conflictvrije regeling in te voeren. Dat wil zeggen dat het verkeer dat linksaf wil, kan afslaan zonder dat er conflicterend verkeer is. Een dergelijke regeling bestaat bijvoorbeeld al op de stadsring aan het kruispunt met de Kortrijksesteenweg.

Voertuigen die na de werken vanaf de stadsring linksaf willen gaan, zullen dan niet meer in conflict komen met voertuigen op de 2 rijstroken én fietsers én voetgangers langs de R40. Om te vermijden dat dit zou leiden tot hinder en lange files voor het doorgaand verkeer aan het kruispunt worden de linksafslagstroken verlengd. Daarnaast worden ook de oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers verplaatst voor meer duidelijkheid en overzicht op het kruispunt. Tegelijk vernieuwt de aannemer ook het wegdek en de fiets- en voetpaden plaatselijk.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ED SHEERAN

Shivers
19:12

KYGO, DNCE

Dancing Feet
19:08

NELLY

Hot In Herre
19:05

SUZAN & FREEK

Onderweg Naar Later
19:02

MOTI

No Scrubs
Bekijk meer platen