Historische gevel krijgt restauratie

Johan Van Bever
9 april 2024 - 19:25
Historische gevel krijgt restauratie

Een historische gevel in de Bibliotheekstraat, vlak bij het Baudelohof, krijgt een restauratie. De gevel dateert grotendeels uit de 17de eeuw en maakt deel uit van het Secundair Kunstinstituut. De werken gaan van start op maandag 15 april.

De gevel in de Bibliotheekstraat, vlak bij het Baudelohof, is bouwkundig erfgoed, maar verkeert in slechte staat. Op maandag 15 april begint de restauratie, de werken duren tot aan de zomer. Het metselwerk wordt gereinigd en het voegwerk opgeknapt. De natuurstenen elementen worden in hun originele staat hersteld. Omdat de derde bouwlaag pas eind 19de eeuw werd toegevoegd, krijgt die laag een aparte witte tint. Op die manier wordt de historiek van de verschillende bouwlagen geaccentueerd.

De gevel maakt deel uit van de gebouwen van het Secundair Kunstinstituut. Achter de gevel is er een inkomhal, zijn er enkele bergruimtes en vind je ook de multifunctionele Reviszaal van de school. Ook de bovenste verdieping wordt nog actief gebruikt, als praktijkklas. Die praktijkklas krijgt na de gevelrestauratie een grondige opknapbeurt.

Laatst gespeeld op Accent

16:23
cover of DAZE with Together Forever

DAZE

Together Forever
16:19
cover of FRENNA with Pretty Girls

FRENNA

Pretty Girls
16:16
cover of LEIGH-ANNE with Don

LEIGH-ANNE

Don't Say Love
16:12
cover of JANET JACKSON with When I Think Of You

JANET JACKSON

When I Think Of You
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.