ILvA schort afvalophaling op

8 februari 2021 - 19:16 | auteur: Johan Van Bever

Op maandag was er geen afvalinzameling in het werkingsgebied van ILva, dat is de streek rond Aalst en Zottegem. De ophaling werd opgeschort omwille van de gladde wegen.

De trottoirs zijn bedekt met een extra laagje sneeuw, wat het voor de medewerkers van ILVA onmogelijk maakt om veilig in te zamelen. Zeker bij het afstappen van de trede van de vrachtwagen is er een groot risico om uit te glijden.

ILvA vraagt het afval terug binnen te nemen en het opnieuw aan te bieden bij de volgende inzameling. De datum van de volgende inzameling is te vinden op de afvalkalender. De recyclageparken gingen deze namiddag wel open volgens de normale openingsuren.

Gemeenteraadslid Filip Michiels van Oppositiepartij Open VLD Plus wil dergelijke annuleringen beter opvangen en zal hierover een schriftelijke vraag stellen aan het gemeentebestuur. De partij wil dat annulering van ophaalrondes bij aangekondigd slecht weer de dag voordien gemeld worden en niet de dag zelf. De partij vraagt ook om een systeem uit te werken dat papier en glas op het containerpark gratis kan worden aangeboden, net zoals het nu gratis kan worden aangeboden thuis. Het containerpark blijft immers wel open.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Marvin Gaye

Sexual healing
06:15

Purple Disco Machine

In the dark
06:11

La Bionda

One for you, one for me
06:08

Björk

It's Oh So Quiet
06:04

Camila Cabello

Bam Bam (met Ed Sheeran)
Bekijk meer platen