Investeringen in scholen

Johan Van Bever
2 februari 2021 - 20:40
Investeringen in scholen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert in de eerste maand van het nieuwe jaar via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) 3.981.765 euro in 18 scholenbouwprojecten in Oost-Vlaanderen.

Twaalf Oost-Vlaamse scholen krijgen een subsidie van meer dan 100.000 euro.

Stedelijke Basisschool – Freinetschool ‘t Groen Drieske in Gent ontvangt 750.000 euro, bovenop een eerder toegekende subsidie, in het kader van de renovatie en beperkte uitbreiding van het voormalige dienstencentrum (DC) van Gentbrugge. Het voormalige dienstencentrum van Gentbrugge wordt volledig gerenoveerd en beperkt uitgebreid ten behoeve van de Academie voor Muziek, Woord en Dans De Kunstbrug, de volledige lagere afdeling van Freinetschool ‘t Groen Drieske, het politiecommissariaat Gentbrugge, de loketten van Dienst Burgerzaken, de wijkbibliotheek, buurtbewoners en lokale verenigingen.

In Sint-Niklaas realiseert Vrije Basisschool – Onze LieveVrouw Presentatie met 516.000 euro capaciteitsmiddelen een nieuwbouw. Het gaat hier om een verhoging van een eerder toegekende subsidie.

Stedelijke Basisschool – De Kleurdoos in Gent kan met 500.000 euro haar infrastructuur uitbreiden en optimaliseren. Ook hier betreft het een verhoging.

Laatst gespeeld op Accent

18:27
cover of FOO FIGHTERS with Learn to Fly

FOO FIGHTERS

Learn to Fly
18:23
cover of 2 FABIOLA with Lift U Up

2 FABIOLA

Lift U Up
18:17
cover of CE CE PENISTON with We Got A Love Thang

CE CE PENISTON

We Got A Love Thang
18:14
cover of DAFT PUNK with Revolution 909

DAFT PUNK

Revolution 909
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.