Is het nu Ken Lee of Without You??? 🤷‍♀️

Fabian Tack
16 juni 2024 - 14:01
Is het nu Ken Lee of Without You??? 🤷‍♀️

Elke week neemt Fabian je mee richting het (muzikale) verleden van deze aardbol. Hij bekijkt wat er zoal is gebeurd op dat punt in de geschiedenis en kijkt ook wat er populair was qua muziek in diezelfde periode.

1885

Deze week gaan we onder andere terug richting het jaar 1885, want toen schonk Frankrijk het vrijheidsbeeld aan New York! Dit ter ere van het eeuwfeest van de Onafhankelijkheidsverklaring en
ook als teken van vriendschap. [bron]

Leuk detail: De ontwerper van dit beeld is ook dezelfde als die van de Eiffeltoren in Parijs: namelijk Gustave Eiffel. Het beeld zelf is 46 meter hoog (93 als je het betonnen onderstel meerekent) en weegt ongeveer 225 ton!

1994

In 1994 zaten heel wat Amerikanen aan hun beeldbuis gekluisterd. Want daar was de achtervolging van O.J. Simpson live te volgen op de televisie. [bron]

Simpson werd verdacht van moord op zijn ex-vrouw en een vriend van haar. Diezelfde ochtend zou hij, na eerdere afspraken, zich aangeven bij de politie. Toen enkel zijn advocaat kwam met een zelfgeschreven brief, gingen alle alarmbellen af!

Na een proces van 133 dagen werd hij vrijgesproken door de jury, maar drie jaar later werd hij wel aansprakelijk bevonden voor de moorden en werd hij veroordeeld tot een schadevergoeding van 33,5 miljoen dollar!

Op muzikaal gebied leren we vooral kennis maken met Laura Pausini. Deze Italiaanse scoort heel wat hits begin de jaren 90.

Wie ook heel wat hits scoort, is Mariah Carey. Alleen is het soms onduidelijkheid of ze nu zingt ‘Without You’ of eerder zingt over ‘Ken Lee’?

En dansen doen we ook met Reel 2 Real! They really like to Move It! En zeker als je fan bent van de film Madagascar, ga je niet stil zitten!

Wil je nog meer ‘Als De Dag Van Toen’ beleven? Check dan zeker de andere video’s!

Laatst gespeeld op Accent

07:22
cover of SABRINA CARPENTER with Espresso

SABRINA CARPENTER

Espresso
07:17
cover of ATOMIC KITTEN with Eternal Flame

ATOMIC KITTEN

Eternal Flame
07:13
cover of SONIQUE with Sky

SONIQUE

Sky
07:10
cover of COLDPLAY with feelslikeimfallinginlove

COLDPLAY

feelslikeimfallinginlove
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.