Jolien Leenknegt wint scriptieprijs

Johan Van Bever
14 maart 2024 - 21:39
Jolien Leenknegt wint scriptieprijs

Jolien Leenknegt heeft de negende Inclu-Scriptieprijs van de Stad en Universiteit Gent gewonnen met haar scriptie over de visie van leerkrachten op diversiteit in kinder- en prentenboeken. Jolien ontvangt een cheque van 500 euro en komt in aanmerking voor een wetenschappelijke publicatie.

De Inclu-Scriptieprijs van de Stad en Universiteit Gent gaat naar vernieuwende masterscripties waarin inclusie van gender en diversiteit een centrale rol speelt. De prijs werd vandaag, op donderdag 14 maart 2024, voor de negende keer uitgereikt. Jolien Leenknegt wint met haar scriptie ‘Overkill of onvoldoende? Een exploratief onderzoek naar het perspectief van leerkrachten op diversiteit in kinder- en prentenboeken’.

In haar scriptie onderzoekt Jolien de visie van leerkrachten op diversiteit in kinder- en prentenboeken. Leerkrachten hebben veel autonomie in de keuze van die boeken. Hoewel ze willen dat kinderen zichzelf daarin herkennen, blijkt diversiteit doorgaans geen voorwaarde bij de selectie. Toch blijken de boeken invloed te hebben op hoe kinderen de wereld om hen heen waarnemen.

Als winnaar ontvangt Jolien een cheque van 500 euro en komt ze in aanmerking voor een wetenschappelijke publicatie. De andere twee laureaten, Margaux Bearelle en Carmen Jia-Wen Liu, krijgen een eervolle vermelding. Zij hebben een masterscriptie geschreven over respectievelijk ‘De crowdfunding van Vlaamse ondernemingen: een kwestie van gender?’ en ‘Gaps in racial knowledge – Unveiling Hegemonic Discourses on Race in Europe: A Comparative Approach to Racial-Ethnic Studies within Flemish Internationalisation’.

Laatst gespeeld op Accent

02:07
cover of THE HOUSE KEEPERS with Go Down

THE HOUSE KEEPERS

Go Down
02:03
cover of P!NK with Beautiful Trauma

P!NK

Beautiful Trauma
01:59
cover of FALL OUT BOY with So Much (For) Stardust

FALL OUT BOY

So Much (For) Stardust
01:53
cover of WESTBAM with The Mayday Anthem

WESTBAM

The Mayday Anthem
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.