KAA Gent doet slechte zaak na gelijkspel tegen Racing Genk

18 april 2018 - 14:00 | auteur: Joery Vergeylen

Voetbal

1A: Play Off 1
KAA Gent – Racing Genk 0-0

Speeldag 4


foto: © BELGA

Teleurstellende eerste helft
KAA Gent en Racing Genk begonnen als eerste aan de vierde speeldag van Play Off 1. De Buffalo’s speelden net zoals tegen Standard inspiratieloos. Zonder de snelle Kalou, die op de bank zat, kwam Gent zonder creativiteit en snelheid aan de aftrap. Hierdoor vonden ze geen antwoord op het sterke positiespel van de bezoekende ploeg

Na 45 minuten voetballen had de thuisploeg dan ook nog geen enkele kans gehad. Racing Genk kon daarentegen het balbezit niet echt omzetten in doelkansen en op één plaatsbal van Trossard na gingen beiden ploegen rusten met een teleurstellende 0-0.


Spanning in tweede helft

Na de rust wisselde Vanderhaeghe twee spelers. Andrijasevic kwam in de plaats van Dejaegere en Kalou voor diepe spits Janga. De wissels van KAA Gent brachten niet meteen verbetering in het spel en het was Racing Genk die de eerste grote kans kreeg. Ndongala stuurde de ingevallen Karelis weg. De Griekse spits kwam dicht bij het openingsdoelpunt maar geraakte niet voorbij Kalinic. In de herneming schoot Karelis op enkele Gentse benen. Hier kwam de thuisploeg goed weg.

In minuut 79 kwam KAA Gent dicht bij de 1-0. Na mooi combinatiespel werd Andrijasevic vrijgespeeld maar trapte vanuit een scherpe hoek recht op de Genkse doelman. De wedstrijd liep op zijn einde en beide ploegen probeerden nog om het winnende doelpunt te maken. Het was Racing Genk die in de blessure tijd dicht bij het winnende doelpunt kwam. Na een scherpe counter werd Pozuelo in de ruimte aangespeeld en kwam de Spaanse virtuoos oog in oog met Kalinic. KAA Gent wist meteen wie de man of the match was want met een goede redding hield de Kroatische doelman zijn netten schoon.

 

KAA Gent laat dure punten liggen tegen Racing Genk en mag zijn keeper bedanken voor zijn goede vorm. Bij een overwinning van Anderlecht op Standard kunnen de Brusselaars uitlopen tot op 5 punten. Als Standard de 3 punten pakt komt het tot op 1 punt van KAA Gent. 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ONEREPUBLIC

Sunshine
00:29

FRED AGAIN.. X THE BLESSED MADONNA

Marea (We've Lost Dancing)
00:26

JUNIOR JACK

My Feeling
00:22

DRAKE

Massive
00:19

COLDPLAY

Higher Power
Bekijk meer platen