Voetbal

1A: Play Off 1
KAA Gent – Club Brugge 1-0

Speeldag 2

KAA Gent bekroonde meteen het sterke spel met een doelpunt. Moses Simon brengt de bal voor doel. Kalu wint het kopduel van de Brugse verdediger en kan de bal richting Vermeer koppen. De doelman van Club Brugge slaat de bal tegen de paal waarna de bal tegen het lichaam van Mechele komt en in doel verdwijnt.

Gent blijft het tempo verhogen

Na het doelpunt zoeken de Buffalo’s meteen de 2-0. Gigot, Janga, Dejaegere en Kalu kregen elk de kans om de score te verdubbelen maar faalden in hun afwerking. Plots kreeg Blauw-zwart de kans op de gelijkmaker maar Diaby miste oog in oog met Kalinic. Enkele minuten na de misser kreeg de spits van Club opnieuw de mogelijkheid om te scoren maar schoot de bal onbegrijpelijk naast het doel.

KAA Gent start met een goed gevoel aan de tweede helft

Ondanks de sterke eerste helft van KAA Gent begon Club nu toch de druk op te voeren. Dit leidde echter niet meteen tot grote kansen. De verdediging van Gent stond, net zoals tegen Anderlecht, zeer goed.

Met nog een kwartier te spelen begon Vanaken aan een dribbel in de zestien van KAA Gent. De sterke verdediging van de Buffalo’s kon de bal niet afpakken en zo kwam de middenvelder van Club tot een schot. Gelukkig was er een sterke Kalinic, die de 1-1 voorkomt na een goede save.

De goed ingevallen Jaremtsjoek zorgde voor dreiging bij KAA Gent. De aanvaller die een tijdje geblesseerd was toonde meteen zijn meerwaarde voor het elftal. Hij kreeg enkele kansen en zorgde ervoor dat de wedstrijd opnieuw in evenwicht lag.

Toch nog even bibberen

Bronn verkijkt zich op een lange bal en zo kreeg Wesley nog de kans op de gelijkmaker. De aanvaller van Club komt alleen voor Kalinic maar knalt de bal in het zijnet.

Zo wint KAA Gent deze ‘Slag om Vlaanderen’ en komt het opnieuw voor Anderlecht in het klassement en op 6 punten van leider Club Brugge.