Kapotte boompjes Kalkensteenweg gaan weg

14 december 2021 - 15:38 | auteur: Johan Van Bever

Op de Kalkensteenweg staan in de berm 22 beschadigde en kapotte jonge bomen. Alle boompjes in de berm zullen binnenkort verdwijnen. 

Volgens gemeenteraadslid Wouter Bracke (VB) geven die boompjes maar een povere indruk van de plantengemeente Wetteren. Schepen van Openbare Werken en Plantsoenen Katrien Claus (CD&V) vroeg een en ander na bij de wegbeheerder AWV. De bomen zijn een aantal keren herplant door hun aannemer maar door de slechte bodemtoestand slaan ze niet aan. De aannemer heeft aan al zijn verplichtingen voldaan dus voorlopig wordt er niet herplant.

Op  verzoek van de gemeente zullen de dode bomen en boompalen, verwijderd worden door AWV. Dan rijst de vraag of de gemeente de bomen niet kan herplanten. In principe mag de gemeente niet werken op eigendommen van het Vlaams Gewest. Met enige creativiteit zou het wel kunnen. De gemeente denkt nu aan een samenwerkingsovereenkomst zoals in Den Blakken. Dan moet het Vlaams Gewest akkoord zijn en moeten het gemeentebestuur de nodige budgetten vrijmaken en zich wat langere tijd engageren voor het onderhoud.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

POST MALONE, 21 SAVAGE

Rockstar
11:55

CAMILA CABELLO, ED SHEERAN

Bam Bam
11:52

FLEMMING

Automatisch
11:49

ANOUK

R U Kiddin' Me
11:45

JASON DERULO, 2 CHAINZ

Talk Dirty
Bekijk meer platen