Kapotte boompjes Kalkensteenweg gaan weg

Gepost door Johan Van Bever op 14 december 2021 - 15:38

Op de Kalkensteenweg staan in de berm 22 beschadigde en kapotte jonge bomen. Alle boompjes in de berm zullen binnenkort verdwijnen. 

Volgens gemeenteraadslid Wouter Bracke (VB) geven die boompjes maar een povere indruk van de plantengemeente Wetteren. Schepen van Openbare Werken en Plantsoenen Katrien Claus (CD&V) vroeg een en ander na bij de wegbeheerder AWV. De bomen zijn een aantal keren herplant door hun aannemer maar door de slechte bodemtoestand slaan ze niet aan. De aannemer heeft aan al zijn verplichtingen voldaan dus voorlopig wordt er niet herplant.

Op  verzoek van de gemeente zullen de dode bomen en boompalen, verwijderd worden door AWV. Dan rijst de vraag of de gemeente de bomen niet kan herplanten. In principe mag de gemeente niet werken op eigendommen van het Vlaams Gewest. Met enige creativiteit zou het wel kunnen. De gemeente denkt nu aan een samenwerkingsovereenkomst zoals in Den Blakken. Dan moet het Vlaams Gewest akkoord zijn en moeten het gemeentebestuur de nodige budgetten vrijmaken en zich wat langere tijd engageren voor het onderhoud.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

EAST 17

House of Love
15:51

KEANE

Crystal Ball
15:47

DIPLO FEAT. KAREEN LOMAX

Let You Go
15:46

REGIONIEUWS
15:42

DANCE SYSTEM FEAT. DJ DEEON

Work It
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.