Kroniek van de gloriejaren van de rolschaatssport in Wetteren

7 juli 2021 - 16:11 | auteur: Johan Van Bever

Het rijke rolschaatsverleden van Wetteren ligt al een tijdje achter de rug maar herleeft nu met een boek van Eric Bracke over de geschiedenis ervan.

Het idee van een boek begon toen de Heemkring een tentoonstelling rond het rolschaatsverleden van Wetteren voorbereidde. Er valt immers veel over te vertellen. Het boek zelf is er nog niet. Er wordt gewacht op de voorintekeningen, tot 31 juli en begin augustus wordt die gedrukt. Het boek klaar zijn tegen de start van de tentoonstelling tijdens Wetteren-kermis in het oud gemeentehuis op de Markt. Bij voorintekening kost het 20 euro, daarna 25 euro. Het boek op A4-formaat zal ongeveer 140 bladzijden tellen en bevat heel wat beeldmateriaal. Het is echter geen fotoboek.

Het boek begint met de prille geschiedenis, met de oprichting van Red Star in 1939 door Maurits Verstuyft.  In een volgend deel wordt de geschiedenis van de sport en de verschillende clubs in Wetteren beschreven. Er is ook veel aandacht aan kampioenen zoals Willy Raes, die vier jaar op rij wereldkampioen werd. Het nawoord is geschreven door de laatste Wetterse kampioen, Frank Fiers. In het boek staat ook het verhaal van Erik Vermeire, tegenwoordig uitbater van de krantenwinkel op de Florimond Leirensstraat in Wetteren. Hij was enkele uren wereldkampioen.

voorintekenen via overschrijving van 20 euro op naam van Heemkring Wetteren, BE21 0682 1293 2003

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ED SHEERAN

Sing
00:22

K3

Mango Mango
00:18

THE WEEKND

Save Your Tears
00:16

R3HAB

My Pony
00:12

ALL-4-ONE

I Swear
Bekijk meer platen