Langdurige leegstand in Gent

Johan Van Bever
6 februari 2023 - 23:07
Langdurige leegstand in Gent

Om zo’n 200 langdurig leegstaande en verwaarloosde woningen weer in goede staat op de markt te krijgen, zal de Stad Gent de eigenaars oproepen om in een renovatietraject te stappen. Doen ze dat niet, dan neemt de Stad het beheer van de woning tijdelijk over.

In Gent staan er vandaag zo’n 2.000 woningen op de lijst van leegstaande, verwaarloosde en onbewoonbaar of ongeschikt verklaarde woningen. Via heffingen zet de Stad Gent druk om die woningen weer in goede staat op de huur- of koopmarkt te krijgen. De meeste worden effectief gerenoveerd door de eigenaar en komen gemiddeld na ongeveer 15 maanden opnieuw op de woonmarkt. Bij zo’n 200 woningen blijft de situatie echter onveranderd.

Om ook die woningen opnieuw op de markt te krijgen, zal de Stad Gent de eigenaars oproepen om in een ‘voortraject’ te stappen. De eigenaars krijgen dan gratis advies bij het Verhuurderspunt om alle mogelijke opties te bespreken. Daarna kunnen ze in een renovatietraject instappen, eventueel geholpen door stedelijke en Vlaamse renovatiesubsidies.

Laatst gespeeld op Accent

14:18
cover of LIONEL RICHIE with All Night Long

LIONEL RICHIE

All Night Long
14:15
cover of PIG&DAN with Pull Up To The Bumper

PIG&DAN

Pull Up To The Bumper
14:12
cover of PNAU with Nostalgia

PNAU

Nostalgia
14:09
cover of OLIVIA with Don

OLIVIA

Don't Need It
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.