Langdurige leegstand in Gent

Johan Van Bever
6 februari 2023 - 23:07
Langdurige leegstand in Gent

Om zo’n 200 langdurig leegstaande en verwaarloosde woningen weer in goede staat op de markt te krijgen, zal de Stad Gent de eigenaars oproepen om in een renovatietraject te stappen. Doen ze dat niet, dan neemt de Stad het beheer van de woning tijdelijk over.

In Gent staan er vandaag zo’n 2.000 woningen op de lijst van leegstaande, verwaarloosde en onbewoonbaar of ongeschikt verklaarde woningen. Via heffingen zet de Stad Gent druk om die woningen weer in goede staat op de huur- of koopmarkt te krijgen. De meeste worden effectief gerenoveerd door de eigenaar en komen gemiddeld na ongeveer 15 maanden opnieuw op de woonmarkt. Bij zo’n 200 woningen blijft de situatie echter onveranderd.

Om ook die woningen opnieuw op de markt te krijgen, zal de Stad Gent de eigenaars oproepen om in een ‘voortraject’ te stappen. De eigenaars krijgen dan gratis advies bij het Verhuurderspunt om alle mogelijke opties te bespreken. Daarna kunnen ze in een renovatietraject instappen, eventueel geholpen door stedelijke en Vlaamse renovatiesubsidies.

Laatst gespeeld op Accent

22:54
cover of TIËSTO with Lay Low (argy Remix)

TIËSTO

Lay Low (argy Remix)
22:51
cover of DAVID BROADERS with Evenfall

DAVID BROADERS

Evenfall
22:47
cover of DANCE 2 TRANCE with Power Of American Natives

DANCE 2 TRANCE

Power Of American Natives
22:44
cover of ANGELIC with It

ANGELIC

It's My Turn
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.