Le Goût Soirée: “Wetterse wijnbar voor levensgenieters in seventies-stijl”

Fabian Tack
11 oktober 2017 - 16:05
Le Goût Soirée: “Wetterse wijnbar voor levensgenieters in seventies-stijl”

Sonny Bonds en zijn vrouw baten al jaren de ontbijtservice Le Goût Mattina uit in Serskamp. In het weekend van 20 tot 22 oktober openen ze hun tweede zaak en wijnbar in Wetteren: “Le Goût Soirée”.  Sonny bracht afgelopen zaterdag een bezoekje aan onze studio. “Bij ons kan je een Saint-Emilion van 20 jaar oud proeven zonder de fles open te doen.”

“We speelden al langer met het idee om onze zaak uit te breiden. Twee jaar geleden volgden we een wijncursus en dan zijn we er verder in beginnen groeien. Uiteindelijk besloten we om een avondversie van onze eerste zaak te maken en zo is onze wijnbar Le Goût Soirée geboren,” vertelt Sonny.

Retro

Sonny heeft een duidelijke stijl voor ogen voor zijn nieuwe zaak. “Het wordt geen trendy bar, wel hebben we ervoor gekozen om er een retro zaak van te maken. Dan heb ik het niet over de fifties, wel over de sixties en seventies.” Le Goût soirée zal ook geen zaak worden waar je je heupen zal kunnen losgooien. “We hebben ervoor gekozen om geen dansmuziek te draaien. Het zal muziek van hoge kwaliteit zijn zoals blues en latino.”

Wijnproeverij

Een zaak die enkel in het weekend zal open zijn. “Op vrijdag, zaterdag en zondag zullen we open zijn vanaf 17u. In de week kunnen verenigingen onze bar huren voor vergaderingen bijvoorbeeld.” Daarnaast wil Le Goût Soirée ook wijnproeverijen organiseren. “Leken zullen sneller bijleren over wijn dan de experts. De nadruk ligt op het leren proeven en genieten van wijn. Het zal niet zozeer gaan om de verschillende druivenrassen of wijnstreken te leren kennen. We willen dat mensen hun eigen smaken kunnen evalueren zodat ze weten wat ze lekker vinden.”

Italiaanse wijn

Sonny wil met zijn assortiment wijnen ook mikken op mensen die wijnen proefden op reis. “Vaak komen mensen van reis terug en dan willen ze die ene wijn die ze daar leerden kennen nog eens drinken. Wij bieden bijvoorbeeld Griekse Retsina en ook de Kroatische, Spaanse en Italiaanse wijnen aan. Die zal trouwens verkocht worden als de ‘huiswijn’ aangezien die maar 2, 90 euro per glas zal kosten.”

Schil van de druif

Le Goût Soirée spring eveneens op de kar van de blauwe wijn. “We beginnen met één soort blauwe bubbelwijn die we zullen schenken als aperitief.” En Sonny wist ook te vertellen waaraan de blauwe wijn haar kleur dankt.  “Oorspronkelijk is het een witte wijn. Op het einde wordt die dan gekleurd met de schil van de druif. Er komen  dus geen kleurstoffen aan te pas. Het resultaat is niet zo spectaculair maar veel mensen vragen ernaar omdat die wijn ook zo zoet is.”

Injectienaald

En wie er al lang van droomt om eens exclusieve wijnen te proeven, zal zijn gading kunnen vinden in de wijnbar. “Wij zullen elke dure wijn per glas aanbieden doordat we met een speciaal systeem werken. Aan de hand van een injectienaald kunnen we wijn aftappen. Zo blijft de wijn ,bijvoorbeeld een Saint-Emilion van 20 jaar oud, nog jaren goed zonder dat we ze moeten opendoen. En dat scheelt ook in de portemonnee. “Een glas kost dan zo’n 10 à 12 euro in plaats van 100 euro voor een fles.”

Poolse wodka

Ook wie niet van wijnen houdt kan bij Sonny en zijn vrouw terecht. “We willen nog andere verscheidene dranken aanbieden zonder dat we van elk nog vijftien soorten hebben. We kiezen bijvoorbeeld voor de D-Day gin van burgemeester van Wichelen, Kenneth Taylor maar ook voor andere Belgische gin. Daarnaast hebben we ook nog Poolse wodka waarnaar mensen zullen snakken en ook heerlijke whiskey die op andere plaatsen niet verkocht wordt en toch in de top 100 staat.”

Opening

Het openingsweekend vindt plaats  20 tot 22 oktober op de Noordlaan. En de wijnbar doet ook een geste naar de klanten.”Het eerste glas zal van het huis zijn tijdens onze opening.”

Herbeluister het interview met Sonny hieronder.

Meer info via de website en de facebookpagina

 

Laatst gespeeld op Accent

07:19
cover of BARRY WHITE, FUNKSTAR DE LUXE with Let The Music Play

BARRY WHITE, FUNKSTAR DE LUXE

Let The Music Play
07:13
cover of WESTLIFE with If I Let You Go

WESTLIFE

If I Let You Go
07:10
cover of MARCUS & MARTINUS with Unforgettable

MARCUS & MARTINUS

Unforgettable
07:07
cover of HOLLYWOOD BEYOND with What

HOLLYWOOD BEYOND

What's The Colour Of Money
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.