Leontine gaat met Goestedoenders en LeopArt een druk jaar tegemoet: “Liefde en vriendschap zijn telkens de belangrijkste thema’s”

Fabian Tack
31 januari 2019 - 13:49
Leontine gaat met Goestedoenders en LeopArt een druk jaar tegemoet: “Liefde en vriendschap zijn telkens de belangrijkste thema’s”

Voor Leontine Van Wassenhove kent 2019 een heel creatieve start. Er staan namelijk verschillende projecten gepland doorheen het jaar, maar over twee projecten is ze het meest enthousiast: Goestedoenders en LeopArt. “Je goesting doen is geweldig, maar dat met iemand samen doen is zoveel leuker dan alleen.”

Het eerste waar Leontine het over heeft, is Goestedoenders. “Elke maandag komen we samen bij de Vieze Gasten in Gent. Ik geef de kinderen dan een onderwerp en daarover kunnen ze hun buikgevoel en hun hart laten spreken. Ik geef de kinderen bijvoorbeeld een gedichtje of een liedje. Daar mogen ze dan creatief mee tewerk gaan.” De Goestedoenders bereiden zich ook voor op een geheime voorstelling, gepland voor eind november. “Het thema is ‘Happy Together’. We gaan op zoek naar geluk, het geluk om samen te zijn. Vriendschap en liefde zijn de centrale thema’s en de meeste liedjes die we gebruiken, maken we ook zelf.”

Leontine is iemand die zelf heel graag dingen geeft en dan kijkt wat anderen ermee doen. Samen met Kim, een heel goede vriendin, noemen ze zichzelf ook wel Goestegevers. Ze organiseren workshops voor kinderen op scholen maar ook op feestjes. Een van die workshops heet ‘Vriendschap’. “Alle kindjes gaan aan boord van een schip dat gebouwd is met vriendschap. Het kan gebeuren dat een kind overboord gaat na een woeste storm, maar dan gooien we ons net uit en vissen we dat kindje terug uit het water. Wij laten niemand achter!” Een ander voorbeeld is ‘Happynest’, waarbij iedereen op zoek gaat naar wat hem gelukkig maakt en hoe je dat geluk bereikt.

Het tweede project heet LeopArt, waarbij Leontine haar eigen creaties tot leven brengt. “Ik heb heel veel personages die in mijn hoofd rondlopen en die ik naar buiten wil brengen. “Zo zijn er Kati Amo en Tijger, twee personages die hopeloos verliefd zijn. Net zoals in echte relaties hebben ze heel goede momenten en ook een paar mindere. Op die manier kunnen kinderen leren wat liefde inhoudt. Kati Amo geeft zelf ook voorstellingen, zoals talkshows op scholen. Daarbij gaan we in de klas gezamenlijk op zoek naar antwoorden op de vragen van de kinderen, zoals over hoe je het aanmaakt met een jongentje of een meisje dat je leuk vindt. Soms ontstaan er zo ook koppeltjes.”

Op 14 februari is het Valentijn, zonder twijfel de lievelingsdag van Kati Amo. Die dag zal ze haar eerste videoclip uitbrengen over de liefde. Mensen kunnen haar ook boeken. Momenteel gaat dit enkel via Facebook, maar binnenkort zal dit via een eigen website gaan. Ook de Goestedoenders zijn via Facebook te bereiken

Hier kun je het interview met Leontine herbeluisteren

Tekst: Maarten Bockstaele

Laatst gespeeld op Accent

11:40
cover of PET SHOP BOYS, DUSTY SPRINGFIELD with What Have I Done To Deserve This?

PET SHOP BOYS, DUSTY SPRINGFIELD

What Have I Done To Deserve This?
11:36
cover of GOLDBAND with You & Me

GOLDBAND

You & Me
11:33
cover of SHANE-D with Don

SHANE-D

Don't Let Me Down
11:31
cover of SAM FELDT with The Confession

SAM FELDT

The Confession
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.