Levensgevaarlijke mensensmokkel opgerold

Johan Van Bever
5 augustus 2022 - 12:02
Levensgevaarlijke mensensmokkel opgerold

In oktober 2021 controleerde een politieploeg van de politiezone Gent een verdachte wagen. Ze troffen daarbij een opblaasbare boot, een buitenboordmotor en reddingsvesten aan. De drie personen bij de wagen werden opgepakt voor verhoor.

De onderzoekers zetten alle middelen in om zicht te krijgen op de bende die zich vermoedelijk inlaat met het faciliteren van mensensmokkel. De bende opereert voornamelijk vanuit Gent en wordt verdacht van de aanlevering van nautisch materiaal aan andere organisaties die instaan voor de overtocht naar het Verenigd Koninkrijk met small boats.  

In het verder onderzoek werd nauw samengewerkt met Nederland, waar een hoofdverdachte verblijft. Naast het aanleveren van materiaal (bootjes, zwemvesten, …) had de organisatie vermoedelijk ook de intentie om recent zelf overtochten te organiseren. 

Op dinsdag 2 en woensdag 3 augustus werden de verdachten opgepakt en werden in totaal acht huiszoekingen uitgevoerd: vijf in Gent, twee in Deinze en één in Roeselare.  Bij de huiszoekingen werden drie bootjes en motoren aangetroffen, alsook een veertigtal binnenbanden. Deze autobanden worden vermoedelijk gebruikt als goedkope reddingsvesten.  Er werden zes verdachten opgepakt voor verhoor. Dit betreffen: 

Laatst gespeeld op Accent

01:28
cover of PUBLIC DOMAIN with Operation Blade (Bass In The Place)

PUBLIC DOMAIN

Operation Blade (Bass In The Place)
01:25
cover of YOSHI & RAZNER with A Neverending Dream

YOSHI & RAZNER

A Neverending Dream
01:22
cover of LASERKRAFT 3D with Weightless

LASERKRAFT 3D

Weightless
01:17
cover of YOTTO with Skin

YOTTO

Skin
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.