Levensgevaarlijke mensensmokkel opgerold

5 augustus 2022 - 12:02 | auteur: Johan Van Bever

In oktober 2021 controleerde een politieploeg van de politiezone Gent een verdachte wagen. Ze troffen daarbij een opblaasbare boot, een buitenboordmotor en reddingsvesten aan. De drie personen bij de wagen werden opgepakt voor verhoor.

De onderzoekers zetten alle middelen in om zicht te krijgen op de bende die zich vermoedelijk inlaat met het faciliteren van mensensmokkel. De bende opereert voornamelijk vanuit Gent en wordt verdacht van de aanlevering van nautisch materiaal aan andere organisaties die instaan voor de overtocht naar het Verenigd Koninkrijk met small boats.  

In het verder onderzoek werd nauw samengewerkt met Nederland, waar een hoofdverdachte verblijft. Naast het aanleveren van materiaal (bootjes, zwemvesten, …) had de organisatie vermoedelijk ook de intentie om recent zelf overtochten te organiseren. 

Op dinsdag 2 en woensdag 3 augustus werden de verdachten opgepakt en werden in totaal acht huiszoekingen uitgevoerd: vijf in Gent, twee in Deinze en één in Roeselare.  Bij de huiszoekingen werden drie bootjes en motoren aangetroffen, alsook een veertigtal binnenbanden. Deze autobanden worden vermoedelijk gebruikt als goedkope reddingsvesten.  Er werden zes verdachten opgepakt voor verhoor. Dit betreffen: 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ED SHEERAN

Sing
00:22

K3

Mango Mango
00:18

THE WEEKND

Save Your Tears
00:16

R3HAB

My Pony
00:12

ALL-4-ONE

I Swear
Bekijk meer platen