Luister Live

Losse stoelen voor de parken

6 mei 2021 - 16:24

In het Zuidpark en het Coyendanspark in Gent kan men sinds kort opnieuw gebruikmaken van de losse, olijfgroene parkstoelen.

Dit maakt het mogelijk om op een comfortabele én coronaveilige manier van het mooie weer te genieten in de Gentse parken. De Stad Gent heeft nu 128 extra losse parkstoelen aangekocht voor andere parken, wat het totaal op 238 brengt.

Vanaf eind mei kan men ook in het Lousbergpark, het Rommelwaterpark, het Zonder-Naampark, de Bijlokehof, het Citadelpark en op de Bijlokesite de stoelen gebruiken. Bovendien zijn de 76 roze picknickbanken opnieuw van stal gehaald. Ze komen op 48 locaties, onder meer in Domein Vyncke Bovyn, bij zwembad ’t Strop, in het Coyendanspark, aan de Sint-Baafsabdij en in de groenzone in de Bassijnstraat.

Om de drukte beter te spreiden, moedigen coronacoaches bezoekers op de drukste plaatsen aan om minder bekende, maar minstens even aangename parken in Gent te ontdekken. Bovendien werd de online parkenkaart aangevuld tot een totaal van meer dan 180 parken en domeinen en staan er heel wat extra wandelingen online. Er worden ook gratis brochures verdeeld via onder meer de stadswinkel en de bibliotheken.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Tiesto

The motto
22:50

Heaven 17

Let me go
22:45

Black Eyed Peas

I gotta feeling
22:41

Jacksons

Shake your body
22:39

DJ Licious

Million moons