Luchtmonitoren in elke klas van Destelbergen en Heusden

Johan Van Bever
10 november 2020 - 11:57
Luchtmonitoren in elke klas van Destelbergen en Heusden

Elke klas in elke school van Destelbergen en Heusden kregen dinsdag van het gemeentebestuur een luchtmonitor. Die registreert of de luchtkwaliteit in de klas nog goed is. Zoniet, dan moet er verlucht worden.

Dat verse lucht in klassen belangrijk is, is niet nieuw. Maar verse lucht is in tijden van corona nog belangrijker. Een goede luchtverversing verkleint namelijk de kans dat virusdeeltjes zich in de lucht kunnen verspreiden. De hoeveelheid CO2 in de binnenlucht is een indicatie voor de hoeveelheid verse lucht in de klas.

De milieudienst bekeek het groot aanbod van CO2-meters op de markt en landde bij het toestel Upzio AirQ van de firma Fixsus. Dit toestel geeft naast CO2 ook een indicatie van vluchtige stoffen zoals benzeen en formaldehyde. De luchtmonitor bestaat uit 10 grote LED’s die voor iedereen in de klas duidelijk zichtbaar zijn. Het paneel kleurt rood, oranje of groen.

Het toestel maakt aan leerlingen en leerkrachten visueel duidelijk of er voldoende ventilatie is in de klas, of het raam nu open of dicht moet, hoelang men moet ventileren en wat de impact is van het aantal personen op de CO2-hoeveelheid.

Laatst gespeeld op Accent

13:08
cover of GERS PARDOEL with Louise

GERS PARDOEL

Louise
13:03
cover of LP GIOBBI with Sinner

LP GIOBBI

Sinner
12:59
cover of KATE RYAN with Alive

KATE RYAN

Alive
12:55
cover of EMINEM with Hi! My Name Is

EMINEM

Hi! My Name Is
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.