Luchtmonitoren in elke klas van Destelbergen en Heusden

Johan Van Bever
10 november 2020 - 11:57
Luchtmonitoren in elke klas van Destelbergen en Heusden

Elke klas in elke school van Destelbergen en Heusden kregen dinsdag van het gemeentebestuur een luchtmonitor. Die registreert of de luchtkwaliteit in de klas nog goed is. Zoniet, dan moet er verlucht worden.

Dat verse lucht in klassen belangrijk is, is niet nieuw. Maar verse lucht is in tijden van corona nog belangrijker. Een goede luchtverversing verkleint namelijk de kans dat virusdeeltjes zich in de lucht kunnen verspreiden. De hoeveelheid CO2 in de binnenlucht is een indicatie voor de hoeveelheid verse lucht in de klas.

De milieudienst bekeek het groot aanbod van CO2-meters op de markt en landde bij het toestel Upzio AirQ van de firma Fixsus. Dit toestel geeft naast CO2 ook een indicatie van vluchtige stoffen zoals benzeen en formaldehyde. De luchtmonitor bestaat uit 10 grote LED’s die voor iedereen in de klas duidelijk zichtbaar zijn. Het paneel kleurt rood, oranje of groen.

Het toestel maakt aan leerlingen en leerkrachten visueel duidelijk of er voldoende ventilatie is in de klas, of het raam nu open of dicht moet, hoelang men moet ventileren en wat de impact is van het aantal personen op de CO2-hoeveelheid.

Laatst gespeeld op Accent

02:31
cover of POMMELIEN THIJS with Het Beste Moet Nog Komen

POMMELIEN THIJS

Het Beste Moet Nog Komen
02:27
cover of ARSENAL with Melvin

ARSENAL

Melvin
02:24
cover of DUBVISION & AFROJACK with Underwater

DUBVISION & AFROJACK

Underwater
02:20
cover of TAYLOR SWIFT with Shake It Off

TAYLOR SWIFT

Shake It Off
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.