Luisteren naar Brexit-verzuchtingen

Johan Van Bever
7 januari 2021 - 16:00
Luisteren naar Brexit-verzuchtingen

Om de impact van de Brexit voor de exporterende bedrijven goed te kunnen inschatten brachten Vlaams minister Matthias Diependaele en Europarlementslid Geert Bourgeois een bezoek aan Beerselect in Gent en Sanorice in Zottegem.

BeerSelect is een contractbrouwerij in het Gentse. Het bedrijf werd in september 2019 opgericht door 3 studenten en groeit steeds maar verder. Er werken intussen 10 voltijdse werknemers. Ze produceren bier voor derden volgens het aangeleverde recept. Dit doen ze voor de honderden kleine lokale bierfirma’s die ons land, maar ook in kader van grote private label opdrachten. Daarnaast ondersteunen ze de kleine, lokale brouwers op vlak van sales en marketing. Voor dit jaar zal 8 à 10% van de omzet uit het Verenigd Koninkrijk komen. Het Verenigd Koninkrijk is voor BeerSelect een belangrijke groeimarkt.

SanoRice is een familiebedrijf met een rijke geschiedenis en is uitgegroeid tot de grootste private label producent van rijst-, maïs- en meergranenwafels ter wereld. Vanuit de vestigingen in Zottegem (Vlaanderen), Veenendaal (Nederland) en Borgo Vercelli (Italië) leveren ze producten aan A-merken, retailers en distributeurs in meer dan 40 landen. SanoRice had in 2020 een omzet van 52 miljoen euro. Iets meer dan 12 miljoen euro komt uit het Verenigd Koninkrijk. Jaarlijks exporteert SanoRice 2.833 ton producten naar het VK.

Volgens de zaakvoerders van Beerselect heerst er momenteel veel onduidelijkheid, aan beide kanten van de Noordzee. Er is een deal tussen Europa en het V.K., dus zal het wel los lopen maar in tussentijd moet er uitgezocht worden welke de beste manier is om uit te voeren, klinkt het. Het is wel zo dat momenteel heel wat bestellingen worden uitgesteld.

Laatst gespeeld op Accent

12:55
cover of KID CUDI VS CROOKERS with Day

KID CUDI VS CROOKERS

Day 'N' Nite
12:53
cover of MARK KNIGHT X JAMES HURR with Lady (Hear Me Tonight)

MARK KNIGHT X JAMES HURR

Lady (Hear Me Tonight)
12:49
cover of AIRWOLF PARADISE FT. PAUL JOHNSON with Only Man

AIRWOLF PARADISE FT. PAUL JOHNSON

Only Man
12:43
cover of THE HOUSE SAMPLERS with House Season (Radio Edit)

THE HOUSE SAMPLERS

House Season (Radio Edit)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.