Meer controle op drugs en gsm in het verkeer

3 juli 2021 - 13:40 | auteur: Johan Van Bever

De lokale politie van de zone Wetteren-Laarne-Wichelen stelde in het afgelopen jaar een derde meer inbreuken vast voor druggebruik in het verkeer. Het gsm-gebruik steeg met 160%.

De vaststelling van druggebruik in het verkeer gaat tegenwoordig veel sneller, zodat er ook meer controles kunnen gebeuren. Vroeger nam de politie een speekseltest af en wanneer die positief bleek moesten we een dokter vorderen om een bloedstaal te nemen. Nu is die procedure eenvoudiger. Sinds twee gebruikt men de speekselanalyse met behulp van een wattenstaafje in de mond. Dat staal wordt dan in een labo geanalyseerd. Die versnelde procedure is een van de redenen van het hoger aantal vaststellingen in het jaar 2020. Een ander aspect is dat de opmaak van het PV nu volledig geautomatiseerd is. Terwijl het vroeger twee uur duurde, werkt de politie nu het PV af in 30 minuten.

Het gsm-gebruik achter het stuur steeg met 160%. De politie voert hierop meer controles uit. Bij het niet aandachtig zijn achter het stuur is de kans op een ongeval 23 keer groter.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

BLACK BOX

Fantasy
17:45

AEROSMITH

I Don't Want To Miss A Thing
17:41

MEROL

Gemengde Signalen
17:36

EMINEM

Not Afraid
17:33

POWFU, BEABADOOBEE

Death Bed (Coffee For Your Head)
Bekijk meer platen