Meer controle op drugs en gsm in het verkeer

Johan Van Bever
3 juli 2021 - 13:40
Meer controle op drugs en gsm in het verkeer

De lokale politie van de zone Wetteren-Laarne-Wichelen stelde in het afgelopen jaar een derde meer inbreuken vast voor druggebruik in het verkeer. Het gsm-gebruik steeg met 160%.

De vaststelling van druggebruik in het verkeer gaat tegenwoordig veel sneller, zodat er ook meer controles kunnen gebeuren. Vroeger nam de politie een speekseltest af en wanneer die positief bleek moesten we een dokter vorderen om een bloedstaal te nemen. Nu is die procedure eenvoudiger. Sinds twee gebruikt men de speekselanalyse met behulp van een wattenstaafje in de mond. Dat staal wordt dan in een labo geanalyseerd. Die versnelde procedure is een van de redenen van het hoger aantal vaststellingen in het jaar 2020. Een ander aspect is dat de opmaak van het PV nu volledig geautomatiseerd is. Terwijl het vroeger twee uur duurde, werkt de politie nu het PV af in 30 minuten.

Het gsm-gebruik achter het stuur steeg met 160%. De politie voert hierop meer controles uit. Bij het niet aandachtig zijn achter het stuur is de kans op een ongeval 23 keer groter.

Laatst gespeeld op Accent

09:33
cover of JENNIFER LOPEZ with Waiting For Tonight

JENNIFER LOPEZ

Waiting For Tonight
09:30
cover of CARDIGANS with Lovefool

CARDIGANS

Lovefool
09:27
cover of AVRIL LAVIGNE with I

AVRIL LAVIGNE

I'm With You
09:22
cover of LIVE with Overcome

LIVE

Overcome
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.