Meer fietsenstallingen aan station

Johan Van Bever
4 maart 2024 - 14:16
Meer fietsenstallingen aan station

Aan het station Gent Sint-Pieters kunnen de reizigers vanaf vandaag gebruik maken van een nieuwe overdekte fietsenparking, met plaats voor 914 fietsen.

NMBS breidt daardoor het totale aantal parkeerplaatsen voor fietsen, bromfietsen en buitenmaatse fietsen  uit tot ruim 14.000. Het gaat dan zowel om definitieve overdekte plaatsen als tijdelijke plaatsen in openlucht, die de komende jaren verhuizen naar nieuwe overdekte fietsenparkings.

De nieuwe fietsenparking maakt deel uit van de volledige vernieuwing van het station, waardoor er uiteindelijk ruim 17.000 overdekte fietsparkeerplaatsen zullen zijn. Met de nieuwe fietsenparking willen NMBS en de partners van het project Gent- Sint-Pieters het de reizigers die met hun fiets naar het station komen comfortabeler maken om die te parkeren aan het station, om daar over te stappen op één van de 460 treinen die er op een weekdag vertrekken.

De nieuwe fietsenparking bevindt zich onder het station op de verdieping -1 en is te bereiken via het Koningin Mathildeplein, vlakbij de reizigerstunnel die naar het busstation leidt.

Laatst gespeeld op Accent

02:33
cover of JAZZY with NRG

JAZZY

NRG
02:30
cover of LAURA TESORO with BAD ain

LAURA TESORO

BAD ain't that BAD
02:27
cover of JESSY with Heartbeat

JESSY

Heartbeat
02:24
cover of IMAGINE DRAGONS with Thunder

IMAGINE DRAGONS

Thunder
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.