Luister Live

Meeste Oost-Vlaamse logies hebben goede vooruitzichten

5 juli 2021 - 13:57

Bijna 7 op de 10 logies in de Oost-Vlaamse regio’s hebben goede vooruitzichten voor de maand juli. Vooral de vakantiewoningen maar ook de B&B’s en de kampeerlogies zien de zomer positief tegemoet. De Vlaamse Ardennen, een groene regio met veel vakantiewoningen, heeft de meest gunstige vooruitzichten. Dat blijkt uit een online bevraging van  de partnerlogies van Toerisme Oost-Vlaanderen.

Toerisme Oost-Vlaanderen peilde midden juni via een online enquête bij haar partnerlogies in de Vlaamse Ardennen, Leiestreek, Scheldeland, Meetjesland en Waasland. 125 Oost-Vlaamse logies vulden de enquête in. Ruim de helft (56%) van de respondenten evalueerde de bezetting tijdens het voorjaar als positief. Bij een op drie was de bezetting eerder slecht tot zeer slecht. 12% hield de deuren dicht. Dit toont aan dat de covidcrisis de logiessector een zware klap heeft toegebracht, die slechts moeizaam wordt overwonnen.

Opvallend is dat de Oost-Vlaamse logies samen wel overwegend goede vooruitzichten hebben voor de zomermaanden. Bijna 7 op 10 zien een eerder goede tot zeer goede maand juli tegemoet. Voor 6 op 10 ziet augustus er veelbelovend uit maar door de trend van lastminuteboeken is er vaak nog onvoldoende zicht op de bezetting. Vooral de uitbaters van vakantiewoningen voorzien een eerder goede tot zeer goede bezetting in de zomermaanden.

Ondanks positieve signalen blijft de nasleep van de coronacrisis nog steeds zware effecten hebben op de boekingen bij onze logies, aldus de gedeputeerde Leentje Grillaert, ook voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen. “Maar we zijn zeker tevreden met de eerder positieve kijk op de zomermaanden en duimen dat die trend kan verdergezet worden in het najaar.”

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Frida

I Know There's Something Going On
21:18

Lene Lovich

Lucky Number
21:14

Bruce Springsteen

Glory Days
21:09

Kylie Minogue

Real Groove (met Dua Lipa)
21:05

Clouseau

Heb ik ooit gezegd