Melle: Subsidies voor Elsdriespark

Johan Van Bever
28 februari 2021 - 12:42
Melle: Subsidies voor Elsdriespark

De gemeente Melle heeft twee subsidies ontvangen voor de aanleg van het Elsdriespark, palend aan het nieuwe schoolgebouw. De subsidieteller staat hiermee op 200.000 euro. 

Het is nu een jaar geleden dat de eerste steen voor het nieuwe schoolgebouw werd gelegd. Voor de aanleg van het aangrenzende Elsdriespark werd nu een subsidiebedrag toegekend door zowel het Agentschap Natuur en Bos als van de Vlaamse Landmaatschappij. Het wordt een natuurlijke parkzone met speel- en leernatuur, eetbaar groen, ontmoetingsplekken, ruimte voor sport en ondersteuning van de biodiversiteit. Het buurtpark moet tegelijk een veilige schoolomgeving met trage verbindingen voor voetgangers en fietsers faciliteren. Ook de jaarlijkse wijkkermis zal er plaatsvinden

Medio 2020 kende de Vlaamse Landmaatschappij een subsidie toe van 49.981 euro toe. Eind 2020 kwam daar 150.000 euro bij van het Agentschap Natuur en Bos. Afgelopen week ontving Veneco, die het project begeleidt, dat beide subsidies verenigbaar zijn.

Ondertussen zijn het schoolgebouw en de turnhal in afwerkingsfase nadat de gesloten ruwbouw zo goed als gerealiseerd is. Ook de bouw van de luifels op de speelplaats is gestart. Het is de bedoeling om de nieuwe site volgend schooljaar in gebruik te nemen.

Laatst gespeeld op Accent

07:32
cover of GOLDEN EARRING with Twilight Zone

GOLDEN EARRING

Twilight Zone
07:30
cover of JULIAN CROSS with Do 4 Love

JULIAN CROSS

Do 4 Love
07:24
cover of R.I.O. with R.I.O

R.I.O.

R.I.O
07:19
cover of JUSTIN BIEBER with Sorry

JUSTIN BIEBER

Sorry
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.