Merelbeke zoekt jongeren om mee te gaan op inleefreis naar Benin: “Onbeschrijflijke ervaring”

Fabian Tack
26 juni 2018 - 19:26
Merelbeke zoekt jongeren om mee te gaan op inleefreis naar Benin: “Onbeschrijflijke ervaring”

De gemeente Merelbeke heeft al sinds 2014 een stedenband met Toucountouna in Benin. In 2019 plant de gemeente opnieuw een inleefreis naar het Afrikaanse continent. Gerlinde Galle ging zelf in 2017 mee op inleefreis en moedigt andere jongeren aan om hetzelfde te doen. “Ik zou heel graag opnieuw meegaan daarom raad ik het iedereen aan.”

De inleefreis zal vermoedelijk doorgaan van eind augustus tot begin september. “Je bent zo’n drie weken weg. De eerste week ontdek je de cultuur, bezoek je het land en trek je rond door het land. De tweede week bestaat uit het meedoen van dagelijkse activiteiten zoals werken op het land, koken in Toucountouna En de derde week mag je zelf activiteiten organiseren, een beetje zoals speelpleinwerking. Het was echt een ongelooflijke ervaring, onbeschrijflijk. Ik raad het iedereen aan want je maakt zoveel mee.” Jongeren tussen 18 en 25 die wonen in Merelbeke en of actief zijn in de jeugdwerking van Merelbeke komen in aanmerking.”Vorig jaar waren we met negen jongeren en één begeleider, de gemeente is op zoek naar eenzelfde aantal ongeveer.”De reis vindt in 2019 plaats maar heeft veel voorbereiding nodig: “Er worden workshops georganiseerd rond culturele vaardigheden en we worden ook voorbereid op de andere cultuur om de shock verminderen.

Info-avond

Op 27 juni vindt er een info-avond plaats om jongeren te inspireren. “Samen met andere ex-deelnemers gaan we praten over onze ervaring. Er worden filmpjes en foto’s getoond over onze inleefreis. De avond begint om 20u in het gemeentehuis.” Een andere info-avond gaat door op 26 september op het gemeentehuis.

Stedenband

De stedenband tussen Merelbeke en Toucountouna ontstond in 2014. “De gemeente helpt er o.a. aan de digitalisering van de geboortes en de registratie ervan. Daardoor maken de jongeren meer kans om te gaan studeren.”

Herbeluister het interview hieronder:

 

 

 

Laatst gespeeld op Accent

09:29
cover of GLORIA ESTEFAN with Turn The Beat Around

GLORIA ESTEFAN

Turn The Beat Around
09:26
cover of NELLY, KELLY ROWLAND with Dilemma

NELLY, KELLY ROWLAND

Dilemma
09:22
cover of GURU JOSH with Infinity (1990

GURU JOSH

Infinity (1990's: Time For The Guru)
09:17
cover of FUNKY GREEN DOGS with Fired Up!

FUNKY GREEN DOGS

Fired Up!
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.