Meulestedebrug voor de zomer hersteld

Johan Van Bever
10 december 2020 - 15:55
Meulestedebrug voor de zomer hersteld

De Meulestedebrug in Gent wordt nog voor de zomer hersteld.

Eind oktober werd de Meulestedebrug aangevaren. De brug heeft aanzienlijke schade opgelopen. Uit de uitgebreide onderzoeken en analyses is gebleken dat de brug hersteld kan worden en nog voor de zomer opnieuw in gebruik kan genomen worden.

De Meulestedebrug wordt intensief gebruikt voor woon-werkverkeer en goederentransport via het water en de weg. Daarnaast vormt ze ook een belangrijke verbinding van en naar North Sea Port in Gent. Ten laatste tegen de zomer 2021 zal de Meulestedebrug opnieuw operationeel zijn.

Om de impact op het wegverkeer zo beperkt mogelijk te houden, komen er een meer toegankelijke fiets- en voetgangersbrug. Sinds de aanvaring werd een tijdelijke vaste voetgangersbrug geïnstalleerd voor fietsers en voetgangers. Deze brug bleek echter te steil voor sommige fietser en voetgangers. De Vlaamse Waterweg nv zal de brug dan ook comfortabeler maken met minder steile hellingen. Tegen de kerstvakantie zullen fietsers en voetgangers nog vlotter de brug over kunnen.

In Langerbrugge is een tweede veerboot in gebruik genomen om de wachtrij te verkleinen. Men kan ook gebruik maken van de veerboot van Terdonk.

Laatst gespeeld op Accent

18:39
cover of LISA STANSFIELD with Change

LISA STANSFIELD

Change
18:36
cover of UNDERCOVER with The Way It Is

UNDERCOVER

The Way It Is
18:29
cover of BON JOVI with Always

BON JOVI

Always
18:25
cover of ABSOLOM with Where

ABSOLOM

Where
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.