Meulestedebrug voor de zomer hersteld

10 december 2020 - 15:55 | auteur: Johan Van Bever

De Meulestedebrug in Gent wordt nog voor de zomer hersteld.

Eind oktober werd de Meulestedebrug aangevaren. De brug heeft aanzienlijke schade opgelopen. Uit de uitgebreide onderzoeken en analyses is gebleken dat de brug hersteld kan worden en nog voor de zomer opnieuw in gebruik kan genomen worden.

De Meulestedebrug wordt intensief gebruikt voor woon-werkverkeer en goederentransport via het water en de weg. Daarnaast vormt ze ook een belangrijke verbinding van en naar North Sea Port in Gent. Ten laatste tegen de zomer 2021 zal de Meulestedebrug opnieuw operationeel zijn.

Om de impact op het wegverkeer zo beperkt mogelijk te houden, komen er een meer toegankelijke fiets- en voetgangersbrug. Sinds de aanvaring werd een tijdelijke vaste voetgangersbrug geïnstalleerd voor fietsers en voetgangers. Deze brug bleek echter te steil voor sommige fietser en voetgangers. De Vlaamse Waterweg nv zal de brug dan ook comfortabeler maken met minder steile hellingen. Tegen de kerstvakantie zullen fietsers en voetgangers nog vlotter de brug over kunnen.

In Langerbrugge is een tweede veerboot in gebruik genomen om de wachtrij te verkleinen. Men kan ook gebruik maken van de veerboot van Terdonk.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

PURPLE DISCO MACHINE, SOPHIE AND THE GIANTS

In The Dark
16:40

ABBA

Don't Shut Me Down (Clones Remix)
16:36

S10

De Diepte
16:32

BAZART

Denk Maar Niet Aan Morgen
16:29

YELLO

The Race
Bekijk meer platen