Minister Lydia Peeters bezoekt N42 in Gijzenzele

15 mei 2021 - 12:24 | auteur: Johan Van Bever

Vlaams minister van Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD)- bezocht zaterdag de N42 in Gijzenzele.

De minister wou zich vergewissen van de noodzaak om de Wettersesteenweg om te bouwen tot een veilige en vlotte verbindingsweg. “Ik krijg in het parlement heel wat vragen over de N42 en dan is het best dat ik ter plaatse de situatie bekijk,” vertelde ze.

De minister bezocht het kruispunt met de Gijzenzelestraat. Daar komt een rotonde. De N42 zal onder de rotonde aangelegd worden en er komt een fietsbrug over de N42 voor verkeer tussen de wijk Anker en Gijzenzele. Daar komt ook een carpoolparking waar 170 auto’s kunnen parkeren.

Volgens de berekeningen zal er na de ingreep 60% minder sluipverkeer op de lokale wegen zijn. Nog niet iedereen blijkt overtuigd. Zo is er in Oosterzele het actiecomité N(ee)42 opgericht. Er is intussen een verzoekschrift ingediend bij de Raad van State tegen de goedkeuring van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor de N42.

“Dit verzoekschrift is niet opschortend en dus werken we verder richting omgevingsvergunning. Het is de bedoeling dit nog deze legislatuur te realiseren. We kunnen ons niet permitteren dat er nog meer slachtoffers vallen op deze weg”.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

KYGO, DNCE

Dancing Feet
19:08

NELLY

Hot In Herre
19:05

SUZAN & FREEK

Onderweg Naar Later
19:02

MOTI

No Scrubs
18:58

BLACK EYED PEAS

Don't Phunk With My Heart
Bekijk meer platen