Moeilijk gedrag in de klas

Johan Van Bever
19 februari 2024 - 13:30
Moeilijk gedrag in de klas

Het Vrij Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) in Wetteren meldt een opvallende toename in de vraag van scholen naar ondersteuning op het gebied van gedragsaanpak.

Het omgaan met moeilijk gedrag in de klas of op school bij kinderen en jongeren blijft een uitdagende taak voor alle betrokken partijen. Om aan deze groeiende behoefte tegemoet te komen, lanceert CLB Wetteren dit schooljaar een programma om scholen te ondersteunen, dat theoretische kennis over gedragsaanpak combineert met praktijkgerichte voorbeelden.

“We hopen met dit programma een waardevolle bijdrage te leveren aan het versterken van scholen en leerkrachten in het omgaan met gedragsmoeilijkheden op school”, zeggen Patricia Goethals, Elke Verdickt en Katrien Berlengée van het projectteam schoolversterkend werken van het CLB Wetteren.

Het programma begint met de vorming “Kijken naar moeilijk gedrag in de klas”, gegeven door Prof. Franky D’Oosterlinck van de Universiteit Gent.

Deze vorming, gepland op dinsdag 20 februari 2024 in GC De Volkskring in Lede, zal worden bijgewoond door 160 directies, zorgcoördinatoren en leerkrachten van 30 verschillende scholen in het werkingsgebied van CLB Wetteren. “We zijn verheugd dat onze scholen massaal hebben ingetekend op dit aanbod”, vertelt Elke Verdickt.

Een tweede theoretische vorming op 20 april 2024 in CC Nova in Wetteren gaat over de Nieuwe Autoriteit, een methodiek die wordt gekenmerkt door nabijheid en steun op school ipv afstand en macht.

Patricia Goethals vult aan “We hebben ook een praktisch luik uitgewerkt met o.a. scholenbezoeken in BuSo-scholen type 3 voor directies en zorgcoördinatoren en inleefsessies voor leerkrachten bij zorgboerderijen. We hopen op deze manier inspiratie te geven aan scholen zodat ze er zelf mee aan de slag kunnen gaan.”

Laatst gespeeld op Accent

01:20
cover of DIVOC91 with Time

DIVOC91

Time
01:12
cover of DASH BERLIN with Janeiro (feat. Solid Sessions) [Club Mix]

DASH BERLIN

Janeiro (feat. Solid Sessions) [Club Mix]
01:07
cover of KASABLANCA with Transitory

KASABLANCA

Transitory
01:01
cover of TOWNSHIP REBELLION & NONAMELEFT with Adriana Said

TOWNSHIP REBELLION & NONAMELEFT

Adriana Said
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.