Natuurloop Parkbos geopend

Johan Van Bever
28 maart 2021 - 10:32
Natuurloop Parkbos geopend

In  De Pinte en Gent is zondag de Natuurloop Parkbos geopend.  Het Parkbos ligt op de grens van Gent, De Pinte en Sint-Martens-Latem Met de natuurlopen wensen Sport Vlaanderen en Natuur en Bos van de Vlaamse overheid een aantal uniform bewegwijzerde loopomlopen te creëren die 100% in onze unieke natuur- en bosgebieden liggen. Ze zorgen voor een optimale (natuur)beleving en leveren het bewijs dat topnatuur en sport perfect combineerbaar zijn.

Met een parcours van 4, 5,3 of 11,7 km vindt elke loper er zijn of haar sportieve uitdaging. Vanaf de onthaalpoort Grand Noble start de groene lus van 4 km. Ter hoogte van de ingang ter hoogte van de Polderdreef start de blauwe lus van 5,3 km. De lus van 11,7 km kan je zowel starten aan de onthaalpoort Grand Noble als aan de onthaalpoort ter hoogte van de Polderdreef. Start men aan de Polderdreef, vlak bij de N60 (De Pinte) dan volg je de zwarte pijlen; doet men dat aan Grand Noble (Sint-Denijs-Westrem), dan volgt men de rode pijlen.

Het Parkbos telt niet minder dan 10 kastelen met bijhorende parken. Bossen, imposante dreven en knotbomenrijen karakteriseren er het landschap. Ook jonge bosaanplantingen en kruidenrijke begrazingszones maken het een groene stadslong. Bijzonder is de drevenstructuur in deelgebied Scheldevelde. Van aan de poort van het kasteel Scheldevelde waaieren zeven dreven uit over het landschap. Iets verderop vindt men de Zevenster, een centraal punt waar zeven dreven samenkomen.

Startlocatie Gent
Portaal Grand Noble, Kortrijksesteenweg thv 1175, Sint-Denijs-Westrem (Gent)

Startlocatie De Pinte
Polderdreef, vlak bij de N60

Laatst gespeeld op Accent

18:40
cover of RICKY MARTIN with Livin

RICKY MARTIN

Livin' La Vida Loca
18:36
cover of URBAN COOKIE COLLECTIVE with The Key : The Secret

URBAN COOKIE COLLECTIVE

The Key : The Secret
18:33
cover of BEE GEES with Secret Love

BEE GEES

Secret Love
18:28
cover of BBE with Seven Days And One Week

BBE

Seven Days And One Week
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.